MENIU

Vreme instabilă, în răcire accentuată: ploi torențiale, condiții de grindină

Vreme instabilă, în răcire accentuată: ploi torențiale, condiții de grindină

Astazi, vremea va fi răcoroasă în nord-vest şi în centru, iar în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări temporare.

În sud-est, dar şi în regiunile nord-vestice local vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi posibil de grindină, în timp ce în rest doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă de 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70...80 km/h, dar izolat şi în restul zonelor, cu viteze în general de 45...50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Maramureş şi 22...23 de grade în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Izolat se va semnala ceaţă.

In Capitala, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată, astfel că maxima va fi de 21...22 de grade. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Maine, vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii mai în aproape toată ţara, dar în special în nord, în centru şi în est, precum şi în zonele deluroase din rest, unde cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă în general de 25...35 l/mp.. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi ploile izolate, exceptând sud-estul, unde mai ales după-amiaza local vor fi averse şi descărcări electrice. În zonele montane vor predomina ninsorile, local consistente şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze de 45...55 km/h şi local peste 65 km/h şi va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80...100 km/h iar temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 Grade la Baia Mare şi 19 grade la Giurgiu.

In Capitala, vremea va deveni răcoroasă, cu 9-11 grade dimineata si o maximă a temperaturii aerului în jurul a 17 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua slab, mai ales în prima parte a zilei, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza şi seara, cu viteze de 50...55 km/h.

Joi, vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nord-estul şi estul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud, centru şi sud-est. In zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar local şi temporar va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade la Iasi si Vaslui şi 20 de grade la Arad, Timisoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova si Giurgiu. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Si in Bucuresti, vremea va fi răcoroasă. 6-8 grade dimineata si in jur de 17 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi probabilitate ridicată de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei.