MENIU

Toamnă capricioasă în România: caniculă în septembrie, ninsori în octombrie. Prognoza actualizată - când începe să ningă în România?

Toamnă capricioasă în România: caniculă în septembrie, ninsori în octombrie

După luni în șir de caniculă sufocantă și seceră, România va trece, brusc, la ploi cu grindină și ninsori. Se anunță o toamnă capricioasă, potrivit meteorologilor Accuweather, iar ninsorile își vor face apariția mai devreme decât ne-am fi dorit. În plus, temperaturile încep să scadă brusc și semnificativ.

În luna septembrie, temperaturile se mențin caniculare, deși arșița va fi stinsă, periodic, de furtuni cu grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 36 de grade Celsius. 

Prognoza meteo septembrie

Toamna își va intra în drepturi din a doua jumătate a lunii septembrie, maximele abia atingând 25 de grade Celsius. 

În Capitală, începutul lunii septembrie va aduce câteva zile de foc cu valori de 35-36 de grade, urmate de temperaturi cu până la 10 grade mai scăzute și înnorări accentuate.

Prognoza meteo octombrie 

Luna octombrie aduce ninsori în regiunile centrale și de munte. La Predeal, mai ales, vor fi semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, care se vor intensifica în perioada 10-12 octombrie, când valorile temperaturilor vor scădea până la 0 grade Celsius.

În a doua jumătate a lunii octombrie, vremea se va menține răcoroasă la munte, cu unele înnorări, iar temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 8-9 grade Celsius. În unele zile, vor crește la 12 grade. Nopțile vor fi friguroase, înregistrându-se valori negative, sub pragul de îngheț.