MENIU

Temperaturi extreme în România. Zonele lovite de ger și viscol - avertisment ANM

Ne așteaptă 4 zile de ger, avertizează meteorologii

După ce România a fost lovită de un val de ger, meteorologii mai vin cu o serie de vești proaste: greul nu a trecut. Dimpotrivă, ne așteaptă încă 4 zile de frig extrem.

"Minus 19 grade au fost în zonele joase de relief, la Târgul Ogrești, azi-noapte dar este adevărat că în zilele următoare o să fie tot mai frig. Cele mai reci nopți vor fi cele de joi și de vineri de joi și vineri dimineață cel mai frig, ger, adică sub -10 grade în multe regiuni în țară, cu precădere în Maramureș, Transilvania, Crișana,” a declarat meteorologul Meda Andrei, la un post TV. 

Prin Moldova, zonele deluroase din restul țării, dar chiar și în rest, pe alocuri, ne vom confrunta cu temperaturi sub -10 grade, dar aceste temperaturi ar putea coborî chiar spre -20 de grade în nopțile care vor urma, probabilitatea mai mare fiind în estul Transilvaniei, dar izolat și în rest.

În ceea ce privește cele mai reci zile din perioada următoare, acestea vor fi cele de mâine și de poimâine (marți și miercuri) când după-amiaza vor fi în general între -5 și -3,-4 grade cele mai mici în Moldova, în estul Transilvaniei, cele mai mari în zona Olteniei.

Chiar și în Capitală, temperaturile din termomentre vor scădea atingând pragul de îngheț.

Miercuri, temperaturile ar putea să nu depășească 0 grade să fie undeva la -2 minus un grad, iar nopțile să aibă temperaturi între -7, -5 grade mai scăzute în zona preorășenească, spre -8 sau chiar -9 grade.

„Vor fi și ninsori, însă slabe cantitativ. Mâine le așteptăm în jumătatea de est a țării, poimâine în sud-est, iar cele din sudul Moldovei, din Muntenia, Dobrogea, trecător vor fi asociate și cu intensificări ale vântului, însă să fie cumva la mi limită vânt în general între 40-50 de kilometri pe oră, iar ninsorile acestea foarte, foarte slabe,” a mai spus meteorologul. Ca și cum temperaturile scăzute nu erau de ajuns, aspectul de viscol vine să intensifice senzația de frig.

După acest episod de vreme rea, putem răsufla ușurați: De joi și vineri vremea se îmbunătățește, și vom scăpa de precipitații sub formă de ninsoare. „De altfel, nu vom avea deloc precipitații, iar weekend-ul să ne aducă din nou ninsori în vest, în nord, în centru și pe suprafețe mai mici în rest", a mai spus Meda Andrei.

Mai multe articole despre:
meteo vremea ninsori ger ANM