MENIU

Temperaturi de PRIMĂVARĂ în VESTUL ţării. Cum arată PROGNOZA METEO pe 3 zile

PROGNOZA METEO pe 3 zile

Marţi vremea se menţine mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie mai ales în vestul, nord-vestul ţării, la deal şi munte, unde ziua va fi însorită. Până la amiază ceaţa se mai risispeşte, dar cerul se va menţine acoperit. În aceste condiţii valorile maxime vor fi cuprinse între 1...2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14...15 grade în dealurile submontane.

METEO BUCUREŞTI

În capitală urmează o zi asemănătoare celor de până acum. Dimineaţa va fi ceaţă posibil asociată cu burniţă, iar termometrele vor arăta minus 1...0 grade. Peste zi cerul rămâne acoperit, iar amiază aduce 5....7 grade.

METEO MUNTE

La munte vremea continuă să fie deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie. La amiază vor fi 11 grade la Sinaia, 12 grade la Predeal şi 13 grade la Păltiniş. Cerul va fi în general variabil, dar dimineaţa şi noaptea local, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

Din păcate stratul de zăpadă se subţiază pe zi ce trece, astfel că la Sinaia nu mai este zăpadă, la Predeal sunt 2 cm, în Poiana Braşov sunt 10 cm, la Păltiniş sunt 25 cm, la Arieşeni sunt 8 cm iar la Straja sunt 18 cm.

METEO REGIUNI

În regiunile la vest de arcul carpatic urmează o nouă zi mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Cerul va fi variabil la deal şi la munte şi noros în zonele joase, unde mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă posibil asociată cu burniţă. La Cluj Napoca şi Miercurea Ciuc, în condiţii de ceaţă nu se vor depăşi 3...4 grade, iar în dealurile însorite ale Banatului, la Reşiţa vor fi 15 grade.

În sudul, ţării aspectul vremii rămâne în general închis în zona de câmpie. Doar în dealurile subcarpatice soarele este generos, temperaturile maxime fiind cuprinse între 12 şi 15 grade celsius. Le şes însă, ceaţa matinala şi norii de tip stratiform nu lasă soarele să treacă, aşa că la amaiză vor fi 9 grade la Craiova şi Alexandria, 6 grade la Călăraşi şi7 grade la Buzău şi Brăila.

În Dobrogea, cerul va fi acoperit de nori, iar acum în prima parte a zilei va fi ceaţă şi burniţă. Cu toate acestea, este destul de cald pentru această perioadă, vor fi 10 grade la Tulcea şi 8 grade la Constanţa.

În Moldova, vreme destul de caldă, dar în general închisă. Temperaturile la amiază vor fi curprinse între 7 grade la Botoşani, Bacău şi Galaţi şi 11 grade în la Piatra Neamţ, în condiţii de cer variabil. Pe văi şi în depresiuni, ceaţa poate persista întreaga zi şi se va asocia cu burniţă.

PROGNOZA METEO PE 2 ZILE

Miercuri vremea se va menţine deosebit de caldă la deal şi munte, precum şi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde soarele va fi prezent pe tot parcursul zilei. În zonele joase de relief din restul ţării atmosfera va fi închisă, se va semnala ceaţă izolat persistentă şi asociată trecător cu burniţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţă persistentă dar şi mai ridicate în dealurile Banatului, spre 15 grade.

Vremea din Bucureşti rămâne neschimbată: ne trezim în ceaţă, iar norii de tip stratiform persistă întreaga zi. Aşadar o vreme mohorâtă, dar nu şi rece, în zori: 0 grade, iar la amiază 3...5 grade.

Joi vremea îi răsfaţă în continuare pe locuitorii din zonele de deal şi de munte, unde soarele va fi la datorie şi va ridica mercurul în termometre mult peste mediile caracteristice acestei perioade. În restul ţării norii şi ceaţa domină aspectul zilei şi trecător va burniţa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. În capitală, vremea se va menţine închisă, cu ceaţă şi condiţii de burniţă, mai ales dimineaţa şi după lăsarea serii. La amiază: 4...6 grade.