MENIU

România se sufocă! ANM anunță temperaturi RECORD - maximele resimțite, cu peste 10 grade față de cele din termometre

Termometru

Specialiștii spun că astăzi se vor înregistra cele mai ridicate valori din această vară. Meteorologii au anunțat temperaturi de peste 40 de grade Celsius dar, în oraș, căldura resimțită va fi și cu 10 grade mai apăsătoare. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță disconfort termic deosebit de accentuat. Temperaturile resimțite în București sunt de 43 de grade Celsius, deși meteorologii au anunțat, pentru astăzi, maxime de 41 de grade.

Sunt înregistrate valori termice ridicate în Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei și Dobrogei. În sudul Moldovei este avertizare de cod portocaliu de caniculă. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-40 de grade. 

După această perioadă caniculară, urmează zile cu furtuni extrem de violente. Sunt emise și avertizări cod portocaliu pentru Moldova de instabilitate atmosferică, valabile până la ora 22:00. În zonă, se vor semnala vijelii puternice, iar vântul va sufla cu rafale de 90 de km pe oră.

În perioada 3-4 august, este valabilă o avertizare cod galben pentru sudul si sud-estul țării, cu disconfort termic ridicat și temperaturi cuprinse între 33 - 36 de grade. Minimele nu vor coborî sub 21 de grade Celsius. 

Vineri vor scădea temperaturile în toată țara, vor fi 23-31 de grade. Vremea va fi în general instabilă, valorile termice vor scădea semnificativ și vor fi frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, grindină, vijelii și cantități însemnate de precipitații.

Pentru sâmbată, duminică și începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor deveni din nou caniculare, disconfortul termic va fi în creștere și se vor apropia de 34 grade Celsius, iar in sud-estul țării se vor înregistra 36-37 grade Celsius.