MENIU

România, măturată de furtuni violente, după valul de caniculă: rupere de nori, copaci smulși din rădăcini și mesaje Ro-Alert de vreme extremă - VIDEO

În timp ce sudul României fierbe la aproape 40 de grade Celsius, 12 județe din vest și nord-vest au intrat sub cod portocaliu de vreme extremă. Peste toate se anunţă și un val de praf saharian.

România, între călduri insuportabile și furtuni. După codurile de caniculă, a fost emisă și o avertizare de furtuni violente în aproape jumătate de țară. 

Vijeliile și ploile torențiale au făcut prăpăd în județele din vestul și nordul țării. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini, au căzut peste mașini și au blocat drumuri întregi. Pompierii intervenit de urgență. 

La Arad și Oradea a plouat torențial pentru câteva zeci de minute, iar rafalele de vânt care au înregistrat și 90 de kilometri pe oră au smuls zeci de copaci din rădăcini. Arborii au căzut pe drumul DN79 care leagă cele două orașe. Zeci de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a elibera drumul.

În doar câteva minute, o rupere de nori a făcut prăpăd în Oradea. Oamenii din zonă au primit mesaje RO-Alert pentru a se adăposti și pentru a evita orice deplasări.

Câteva mii de suporteri ai Naționalei care au ieșit la terase să vadă meciul au fost prinși în mijlocul furtunii violente.

Specialiștii anunță că după valul de căldură furtunile vor fi tot mai puternice cu grindină și rafale violente de vânt.