MENIU

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte şi revin ploile. Care vor fi temperaturile maxime

Joi, 2 iunie, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, în scădere în toată ţara, se vor apropia de cele normale pentru începutul lunii iunie.

Se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în nord, centru şi est şi pe arii restrânse în rest. Mai ales în regiunile estice, ploile vor avea şi caracter torenţial, local peste 20...30 l/mp, iar prin Moldova peste 50...70 l/mp. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime pornesc de la 17 grade în nord-est şi în depresiuni şi se opresc la 27 de grade în Lunca Dunării.

Şi în Bucureşti vremea se răceşte, în jur de 25 de grade la amiază şi revin aversele cu tunete şi fulgere.

COD GALBEN de ploi până vineri! Harta judeţelor afectate

Şi pe litoral vremea se răceşte, iar ploile se înmulţesc. Averse, descărcări electrice, vânt şi izolat cantităţi importante de apă.  Termometrele vor indica la amiazp 21, 22 de grade, iar în apă vor fi între 17 şi 20 de grade. 

La munte, vreme în general instabilă şi mai rece decât ieri. Vor cădea averse însoţite de fenomene electrice şi vânt. Mai ales în Carpaţii Orientali şi estul Meridionalilor ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că local se vor acumula peste  20...30 l/mp, iar punctiform peste 50...70 l/mp. Izolat va cădea grindină. Termometrele vor indica la amiază 14 grade la Pătiniş, 16 în Predeal, 12 la Semenic, 14 la Sinaia şi Arieşeni şi 10 sus pe Ceahlău.  

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, tot averse însoţite de descărcări electrice şi vânt în est şi sud-est, la deal si la munte si local în restul ţării. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar în jumătatea de est cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi apropiate de medii  în vest şi sud şi sub cele normale în rest, astfel că pornesc de la 15 grade la Suceava şi se opresc la 25 de grade în sud.

Şi în Bucureşti, vineri, avem parte de nori, ploi, vânt, tunete şi fulgere. Ziua începe cu 13-14 grade, iar la amiază vor fi 24-25 de grade.

Sâmbătă în vest, sud şi în zonele de munte, vremea rămâne în general instabilă, cu averse, descărcări electrice şi vânt intens. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului ploile se vor semnala pe arii restrânse si vor fi, în general, slabe cantitativ. Temperaturile maxime, usor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, vor fi cuprinse între 18-19 grade în depresiuni şi 25 în nord-vest.

Bucureştenii încep weekendul tot cu ploi, descărcări electrice şi vânt. Termometrele vor indica în zori 14-15 grade, iar la amiază 21-22 grade.