MENIU

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine instabilă. Unde va ploua în zilele următoare

Vineri, vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină, local în zonele montane şi submontane, dar şi în nordul ţării, iar pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, îndeosebi în Maramureş, Moldova şi la munte. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări la munte, iar cu precădere după-amiaza şi în restul zonelor. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile nordice, se vor încadra între 16 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în Muntenia.

În Capitală, trecător vor fi averse în primele ore ale zilei, dar posibil și după amiaza. Maxima la amiază, în jur de 25 de grade.

La munte, vremea se va menţine în general instabilă. Mai ales în cursul zilei vor averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în masivele nordică vor depãşi 20...25 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperatura aerului nu va avea modificări semnificative faţă de astăzi. La amiază vor fi 15 grade la Păltinis, 16 la Preadeal, 11 la Semenic, 15 la Sinaia, 11 la Arieşeni şi 8 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

În weekend, vremea va rãmâne în general instabilă. Pe arii relativ extinse, mai ales peste zi şi la începutul nopţii, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura aerului va marca o scădere, la valorile diurne, în masivele vestice.

Şi la mare vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros ziua, vor fi averse slabe şi descărcări electrice iar vântul va avea intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 23 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 15 şi 17 grade, cele mai ridicate în deltă. În weekend vremea se va încălzi uşor şi va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime mai cresc, in general intre 21 si 24 de grade. 

În regiunile intracarpatice, plouă local în Maramures, nordul Crişanei si al Transilvaniei unde mai sunt posibile cantităţi de apă peste 20-25 de l/mp şi izolat grindină. În restul zonei, este mai mult noros dar ploile sunt rare. Maximele, peste 20 sde garde cu exceptia depresiunilor transilvane, dar nu mult, 23 de grade la Timisoara cel mult.

În sud, ploile de azi noapte se mai răresc, iar norii mai lasă loc şi soarelui. Temperatura la amiază are valori generoase: între 23 si 26 de grade, cu cele mai mari în Lunca Dunării. Vântul prinde putere în partea a doua a zilei. Mai ploua şi astăzi, izolat pot fi şi cantităţi însemnate dar temperatura tot reuşeşte să treaca de 20 de grade la amiază: 22 de grade la Tulcea şi 23 la Constanţa. Vântul se va intensifica, în special în partea a doua a zilei. În Moldova, instabilitatea atmosferică este accentuată. Cantităţile de apă pot trece de 20-25 de l/mp. Temperatura este în scădere în jumătatea de nord a regiunii, unde maximele sunt sub 20 de grade: 17 la Suceava, 18 la Iaşi. Ceva mai cald, în sud: 22-23 de grade la Focşani şi Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, vremea va rămâne în general instabilă. În vest, centru şi nord, precum şi la munte, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Local, cantităţile de apă mai pot fi însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene vor apărea pe arii restrânse. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nord-vestul ţării şi în depresiuni la Miercurea Ciuc și 27 de grade în sud-est la Giurgiu şi Călăraşi.

În Capitală, condiţiile de ploaie vor fi reduse. Dimineaţa, 11-13 grade si maxima zilei, 25...26 de grade.

Duminică vremea va continua să fie în general instabilă. În regiunile intracarpatice, în zona de munte și în Molodva, pe arii relativ extinse, vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul ţării, cerul va fi temporar noros și astfel de manifestări vor apărea pe arii restrânse cu precădere după-amiaza și seara. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade la Miercurea Ciuc și 25 de grade la Giurgiu si Calarasi.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales în orele serii vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Dimineata, 10-11 grade si la amiaza, 23...24 de grade.