MENIU

PROGNOZA METEO: VREMEA, din ce în ce mai RECE. Vezi PROGNOZA METEO pe 3 zile

PROGNOZA METEO: vremea se răceşte tot mai mult

PROGNOZA METEO. Tot mai rece este vremea în Moldova, unde la amiază vor fi numai minus 4 grade la Suceava. În restul ţării, chiar dacă se mai răceşte - în special în regiunile intracarpatice - tot cald pentru această dată va fi, 11...12 grade în Oltenia. Soarele, însă, va fi scump la vedere şi vor fi precipitaţii slabe, exceptând sudul ţării. Ninsori - la munte şi în Moldova, lapoviţă în Maramureş şi Transilvania şi ploi în restul regiunilor. Izolat se va depune polei. Vântul suflă mai tare în sudul şi estul ţării.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

În capitală, vremea nu se schimbă prea mult. Vor fi 6 grade la prânz, cer acoperit şi, trecător, ploi slabe. Vântul va fi cel mult moderat.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte, aspectul vremii se menţine închis, iar pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii slabe, în special sub formă de ninsoare. Temperaturile vor mai scădea puţin, astfel că la Sinaia va fi 1 grad, la Predeal şi Stâna de vale, 3 grade, la Semenic minus 1 şi sus, pe Ceahlău, minus 3 grade. Vântul va avea intensificări pe crestele înalte.

PROGNOZA METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice temperaturile mai scad uşor, dar tot mai mari decât cele normale la acestă dată vor fi. Maximele vor fi de 3 grade la Miercurea Ciuc, 8 la Arad, Timişoara şi Reşita, chiar 9 grade la Deva. În Maramureş şi Transilvania precipitaţiile vor fi mixte, iar în restul regiunilor sub formă de ploi slabe. În aceste condiţii, se poate forma polei. Aşa cum era de aşteptat, la munte va ninge.

În reginile sudice, precipitaţile se restrâng ca arie, iar din loc în loc - în special în Oltenia - se mai arată şi câte o rază de soare. Aşadar, ploile vor fi mai puţine astăzi, dar în special în Bărăgan, pot favoriza depunerea de polei. La amiază vor fi 11 grade la Craiova şi Giurgiu, 10 grade la Piteşti - şi mai rece spre est, doar 4 grade la Brăila.

În Dobrogea temperaturile mai scad faţă de ieri, astfel că la Tulcea vor fi 5 grade, iar la Constanţa, 7. Cerul va fi în general noros, pe arii restrânse va ploua, vântul va continua să sufle cu intensificări, iar dimineaţă vor fi condiţii de polei.

În Moldova, iarna continuă, ba chiar se extinde în toată regiunea. Astfel, regimul termic va fi în limite normale pentru acestă dată...minus 4 grade la Suceava, minus 3 la Botoşani şi 2 grade cu plus în sudul reginii, la Galaţi. Va mai ninge local, iar în sud vor fi precipitaţii mixte şi izolat se va depune polei. Vântul rămane activ, dar fără să depăşeasca la rafală 40 km/h.

PROGNOZA METEO pe 2 ZILE

Joi răcirea vremii continuă, astfel încât valorile termice ajung în jurul mediilor multianuale ale acestei perioade, exceptând sud-vestul şi parţial centrul ţării, unde va fi uşor mai cald decât în mod normal la această dată. Aşadar, diferenţe termice mari de la o regiune la alta: în nordul Moldovei vor fi maxime de minus 7... minus 6 grade, iar în vestul Olteniei şi sudul Banatului vor fi 11 grade. Cerul va fi mai mult noros şi trecător precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare şi lapoviţă, local în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest. Izolat mai apare polei. Vântul va avea intensificări, în special la munte.

Joi vremea se va răci şi în capitală, astfel încât maxima zilei va fi de 2...3 grade – valoare apropiată de media climatologică a perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe mixte, cel mai probabil în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab, spre moderat.

Vineri cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor extinde în majoritatea regiunilor. În zona de munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului va fi lapoviţă şi pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul se va înteţi şi în jumătatea de sud a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 8 grade - tot în nordul Moldovei - şi 9 grade cu plus în Banat, la Timişoara.

Vineri, cerul va fi noros şi în Bucureşti şi mai ales seara şi noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul se va intensifica temporar, iar maxima va fi de 2 grade.