MENIU

Prognoza meteo pentru weekend: veşti proaste. Se anunţă lapoviţă, ninsori şi temperaturi scăzute

Vineri vremea va fi în general închisă. Pe arii restrânse vor fi lapoviţe şi ninsori în Moldova şi ploi în Dobrogea, dar mai ales seară va începe să plouă în Oltenia şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 12 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

În capitală, 2...3 grade dimineata. Vineri vremea se va menţine închisă şi temporar, în special seara va ploua. Maxima va fi de 4...5 grade.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte mai ales seara şi noaptea, aria precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare, se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vântul, slab şi moderat pe parcursul zilei, se va intensifica noaptea cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Carpaþii Orientali. Vor fi 2 grade Păltiniş, 3 la Predeal, -2 la Semenic, 2 grade cu plus la Sinaia, 3 la Stâna de Vale şi -2 pe Ceahlău Toaca.

În weekend tot o vreme închisă. Ninge în continuare în toată zona montană, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate în Carpaţii de Curbură şi în Carpaţii Orientali. Vântul va avea intensificări, îndeosebi ziua, cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante faţă de vineri. Duminică ninsorile vor avea un caracter local iar temperatura va fi în scădere.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă vremea se va menţine închisă. Vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, sub formă de ploaie în Muntenia şi Dobrogea, mixte în celelalte regiuni şi ninsori în zona de munte. În regiunile estice, izolat, se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare în sudul şi sud-estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime pozitive de la 0-1 grad în nordul Moldovei până la 10 grade la Tulcea mai ridicate pe litoral până la 13-14 grade.

În capitală, în prima parte a zilei, va ploua. Vântul va avea intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 6...7 grade.

Duminică în regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitaţii slabe mixte, exceptând Transilvania unde vor predomina ninsorile, iar la munte va ninge. În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi doar izolat vor fi ploi slabe. Vântul va avea intensificări în sudul ţării şi la munte şi doar trecător în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1-2 grade in Transilvania şi 9 grade la Constanţa.

În Bucureşti vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări peste zi. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade