MENIU

PROGNOZA METEO pentru trei zile: WEEKEND cu VREME frumoasă şi TEMPERATURI peste cele normale

<p><a href="http://www.realitatea.net/prognoza.html" target="_blank"><strong>PROGNOZA</strong></a> METEO pentru trei zile: vreme frumoasă de primăvară</p>

PROGNOZA METEO. Ziua de vineri va fi predominant însorită şi mult mai caldă decât ar fi normal la sfârşit de martie. Doar în nordul ţării vor fi unele înnorări de scurtă durată care nu vor afecta prea mult aspectul frumos al vremii. Temperaturile maxime, cuprinse între 17 şi 22 de grade, dar şi uşor mai coborâte în Delta Dunării şi pe litoral, spre 13...14 grade, vor fi chiar şi cu 10...11 grade mai ridicate decât cele caracteristice perioadei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat şi în zona montană înaltă şi doar izolat în Crişana şi Moldova.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

În capitală ne bucurăm de o nouă zi caldă şi cu mult soare. Dimineaţa ne trezim cu 4 grade în termometre, iar până la amiază mercurul urcă până spre 20...21 de grade, valori cu mult peste cele normale pentru acestă dată. Tabloul zilei va fi completat de vântul care va adia plăcut.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte vremea se menţine frumoasă şi caldă pentru această dată din an. Temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât cele de ieri: 16 grade la Stâna de vale, 15 grade la Predeal,14 grade la Sinaia şi Păltiniş, 10 grade la Semenic şi 8 grade sus pe Ceahlău. Cerul va fi mai mult senin şi doar în nordul Carpaţilor Orientali vor mai fi ceva nori. Vântul va continua să aibă intensificări în special în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali. În weekend aspectul vremii se menţine plăcut. Doar duminică după-amiază norii îşi fac simţită prezenţa în Carpaţii Occidentali unde, izolat, vor fi condiţii să plouă slab. Temperatura se menţine mai ridicată decât în mod normal pentru acestă dată în ambele zile de weekend. Vântul va continua să sufle cu putere pe crestele montane.*

PROGNOZA METEO REGIUNI

Vreme frumoasă şi caldă în regiunile intracarpatice. Câţiva nori dar fără potenţial de ploaie, doar prin Maramureş şi nordul Transilvaniei. La amiază, peste 20 de grade în regiunile vestice cu 22 de grade la Timioşara şi Reşiţa, 19 la Cluj Napoca şi Braşov, 21 la Sibiu şi 16 la Miercurea Ciuc. Vântul va avea unele intensificări în Banat şi în zona montană înaltă şi doar izolat în Crişana.

În sud, soare de dimineaţă până seara. Maximele, în creştere faţă de ieri, trec de 20 de grade în toată Oltenia şi Muntenia cu 22 de grade la Giurgiu. Sunt valori cu 10-11 grade peste mediile climatologice ale perioadei.

În Dobrogea, tot vreme însorită şi cu valori termice mai mari decât ar fi normal la această dată în special în partea continentală, în general între 18 şi 20 de grade. Pe litoral şi chiar şi în delta vor fi valori mai mici: 15 grade la Constanţa.

Moldova nu face excepţie, şi aici este frumos şi cald, doar în nordul regiunii vor fi scurte înnorări dar fără şanse de ploaie. Şi aici maximele sunt în jur de 20-21 de grade, sub 20 doar în nordul regiunii: 19 grade la Suceava. Vântul moderat, va mai avea din când în când intensificări de 30-35 km/ora.

PROGNOZA METEO pentru 2 ZILE

Sâmbătă vremea va fi în continuare frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată calendaristică în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil mai mult senin. Temperaturile maxime, peste 15 grade în aproape toată ţara cu excepţia litoralului şi a Deltei Dunării unde sunt mai mici, spre 10-12 grade, ajung în sudvestul ţării la 23 de grade la Timişoara.

În capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. 5-6 grade dimineata. Maxima va fi de 20...21 de grade.

Duminică vreme frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime sunt în continuare mai mici pe litoral şi în Delta Dunării, 11-13 grade dar în restul ţării pornesc de la 16 grade şi ajung frecvent la 23 de grade în vest şi sud, chiar 24 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu. Cerul va fi variabil dar spre seară în vest se va înnora şi izolat va ploua slab. Dimineaţa şi seara, în regiunile sud-estice şi estice, izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, 5 grade dimineata. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade. Dimineaţa şi seara vor fi condiţii de ceaţă.