MENIU

PROGNOZA METEO pentru trei zile: VREME rece, vânt cu intensificări şi ploi slabe

<p><strong>PROGNOZA METEO</strong></p>

Miercuri vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. Efectul este că în regiunile estice şi sud-estice devine normală pentru această dată. Vor fi înnorări temporare în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării şi în zonele de munte, unde local va ploua slab. La munte, în Carpaţii Orientali şi în jumătatea estică a Meridionalilor, ne putem aştepta şi la lapoviţă sau ninsoare.

Precipitaţii mixte pot să cadă, trecător, şi în Subcarpaţii Moldovei. În Oltenia, Banat şi Crişana cerul va fi parţial noros şi numai izolat sunt condiţii de ploi slabe. Vântul va sufla cu unele intensificări la munte şi în Moldova, Dobrogea şi Muntenia. Temperaturile maxime vor avea valori de la 7...8 grade în Moldova şi în Deltă, până în jurul a 20 de grade în regiunile vestice.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

Şi în capitală se răceşte miercuri şi chiar şi vântul va avea unele intensificări. Temperatura scade până în apropierea valorilor normale pentru începutul lunii aprilie. În condiţii de cer temporar noros şi de ploaie slabă, trecătoare, temperatura urcă de la 7 grade în zori până spre 14 grade la amiază.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte vremea se va răci, dar abia acum se apropie de normalul termic specific periodei. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse va ploua slab, iar spre seară şi mai ales noaptea, trecător precipitaţiile vor lua formă de lapoviţă sau ninsoare. În restul zonei montane, înnorările vor fi temporare şi doar izolat, în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul va sufla cu putere. În aceste condiţii la amiază vor fi 12 grade la Stâna de Vale, 9 la Păltiniş, doar 4 grade la Sinaia şi zero grade la amiază, sus pe Ceahlău.

PROGNOZA METEO REGIUNI

Cerul va fi temporar noros în regiunile intracarpatice. Local va ploua slab în Maramureş şi Transilvania. Temperatura scade uşor, dar rămâne deasupra mediilor climatologice ale perioadei: 10-13 grade, cel mult, vor fi în depresiuni, 16 la Sibiu, Cluj Napoca şi Baia Mare şi 21 la Timişoara.

În sud, vremea se răceşte, mai ales în Muntenia, unde şi probabilitatea de ploaie - slabă - este mare. Tot aici şi vântul se intensifică. În Oltenia şi în vestul Munteniei este ceva mai mult soare şi maximele nu scad decât cu 2-3 grade faţă de ieri: 17 grade vor fi la Drobeta Turnu Severin şi Rm Vâlcea, 16 la Craiova şi 17 la Giurgiu. În acelaşi timp în estul Munteniei vor fi doar 10-13 grade la amiază.

În Dobrogea, vânt, nori şi ploaie (neînsemnată cantitativ, ce-i drept) şi o temperatură în scădere: 10 grade vor fi la amiază la Tulcea şi 9 la Constanţa.

Vreme asemănătoare este şi în Moldova. Bate vântul, soarele e mai mult după nori şi local plouă slab. De altfel prin nordul regiunii vine masa de aer mai rece: doar 8 grade va fi maxima la Suceava, 10-11 grade cel mult în restul regiunii.

PROGNOZA METEO PE 2 ZILE

Joi temperatura aerului creşte uşor. Vremea va fi caldă în regiunile intracarpatice şi apropiată de normalul termic al perioadei în restul teritoriului. Maximele vor fi între 11 grade la Suceava, Iaşi şi Constanţa şi 21-22 de grade la Timişoara, Arad şi Oradea. Cerul se înnorează temporar în special în jumatatea nordică a ţării. Va ploua slab, local - în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi la munte - şi numai izolat în celelalte regiuni. Pe crestele înalte precipitaţiile pot fi mixte, dar trecătoare şi izolate. Vântul va sufla cu unele intensificări mai ales în Moldova, sudul Banatului şi Dobrogea, dar şi sus, la munte.

În Bucureşti, cer mai mult noros în prima parte a zilei, apoi treptat se curăţă de nori. 5-6 grade vor fi dimineaţă şi în jur de 16 la amiază.

Vineri, din nou creşte temperatura, iar regimul termic urcă peste normalul începutului de aprilie în vest, centru şi sud. În aceste zone maximele trec de 20 de grade, urcă până la 24. Mai răcoare prin comparaţie, dar normal pentru data din calendar, va fi în Moldova şi pe litoral: 13-14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare si trecator ploi slabe în nordul, centrul şi nord-estul ţării. Vântul va sufla cu intensificări la munte şi în Moldova.

Valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de ziua de joi şi în capitală. Cerul variabil ziua se va înnora în cursul nopţii când va începe să plouă, iar vântul se intensifică. La amiază, 22-23 de grade.