MENIU

Prognoza meteo pentru trei zile. Cum e vremea în weekend

<p>Prognoza meteo</p>

Vineri temperatura scade şi în sud şi est, astfel că, la scara întregii ţări, regimul termic va fi apropiat de normal. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureş şi 32 de grade în sudul Olteniei. În jumătatea de sud-est a ţării, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul ţării cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat, la munte. Vântul va avea intensificări locale.

METEO BUCUREŞTI

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat faţă de ieri. Dimineaţa, 20-21 de grade dar maxima va fi semnificativ mai mică, în jurul valorii de 25 de grade. Se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

METEO MUNTE

La munte temperatura scade în masivele sudice şi estice, astfel că, în toată zona montană maximele vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. Vor fi 20 de grade la Predeal, 19 la Sinaia, 18 la Păltiniş şi Stâna de Vale, 16 la Semenic şi 13 pe Vf. Toaca din Ceahlău. În Carpaţii de Curburã şi estul Carpaţilor Meridionali, mai ales în timpul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor montane cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. În weekend însă vremea va fi frumoasă în toată zona montană. Numai izolat mai pot fi ploi slabe, de scurtă durată în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, cel mai probabil duminică după amiaza. Temperatura începe să crească, uşor.

METEO MARE

La mare vremea se va răcori şi va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros ziua, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 şi 27 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade. În weekend vremea se îndreaptă. Cerul va fi mai mult senin iar temperatura se va încadra între 25 şi 27 de grade. Temperatura apei mării va fi între 22 şi 24 de grade. Vântul mai are unele intensificări sâmbătă dar duminică va fi in general slab.

METEO REGIUNI

Vreme frumoasă în regiunile de dincolo de Carpaţi, cu valori termice agreabile la amiază, de la 24 de grade la Miercurea Ciuc până la 28 de grade la Timişoara, Deva şi Alba iulia.

În sud, vremea se răcoreşte faţă de ieri. Tot maxime de vară, de la 25 de grade dar numai până la 31 de grade la Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu şi Craiova, poate şi 32 izolat tot aici în Oltenia. Pe arii restrânse cad averse asociate cu descărcări electrice, în special în Muntenia. Sunt condiţii de grindină şi cantităţi de apă peste 15 l/mp.

În Dobrogea, vreme în general instabilă şi în răcire. Maximele pornesc de la 25-26 de grade pe litoral dar nu mai trec de 30 de grade nici în partea continentală a regiunii, la Tulcea de exemplu.

În Moldova, deasemenea scade temperatura, vor fi 24 de grade la amiază la Suceava, 27 in Bacău şi 28 la Iaşi şi Vaslui. Nori şi ploi de scurtă durată, în partea de sud a regiunii. Vintul va avea intensificări locale, ca dealtfel în toate regiunile ţării.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă vremea va fi frumoasă cu cerul mai mult senin. Vântul va mai avea unele intensificări în nord-estul şi în sud-vestul ţării, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade la Miercurea Ciuc şi Suceava şi 30 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Giurgiu, poate si 31 de grade in sudul Olteniei.

În capitală, vremea va fi frumoasă. Dimineaţa 15-16 grade, maxima este însă în creştere, 28-29 de grade.

Duminică vremea se va menţine predominant frumoasă şi se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime trec de 25 de grade în aproape toată ţara şi ajung la 32 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu unele înnorări la munte unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

În Bucureşti, tot o vreme frumoasă. Dimineaţa, 15-16 grade, ceva mai putin, spre 13 grade, in zona preoreseneasca iar la amiaza, în jurul valorii de 29 de grade.

Mai multe articole despre:
meteo temperaturi meteo pentru trei zile