MENIU

PROGNOZA METEO pentru 3 zile: VREME CAPRICIOASĂ. VEZI cum va fi începutul săptămânii!

PROGNOZA METEO pentru 3 zile

În ultima zi din săptămâna vremea va fi uşor instabilă, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru mijlocul lunii iunie. Mai mulţi nori în jumătatea sudică a ţării, în timp ce în rest soarele va străluci cu putere. Ploile sub formă de aversă însoţite de tunete, fulgere şi vânt, vor veni mai ales după orele amiezii şi spre seară, local în zona montană şi pe arii restrânse în sudul şi în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi sud-vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

În capitală, regimul termic va fi normal pentru această dată. De la cele 15 grade din zori maxima urcă până spre 26...27 de grade. Aspectul vremii va fi în general frumos - soare printre nori, dar spre seară cresc şansele pentru o ploaie scurtă, de vară.

PROGNOZA METEO MUNTE

Turiştii aflaţi în staţiunile montane sau pe cărări de munte vor avea parte atât de soare, cât şi de norii ce vor aduce averse locale, însoţite de tunete şi fulgere în special în timpul după-amiezii. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii iunie -  maxime de 18 grade la Predeal şi Stâna de vale,  16 grade la Sinaia şi Păltiniş, 15 grade la Semenic şi 11 grade sus pe Ceahlău.

PROGNOZA METEO MARE

La marea vremea va fi uşor instabilă şi se va mai răci faţă de ieri. După-amiaza şi seara aşa cum deja ne-am obiţnuit, trecător, vor fi averse, descărcări electrice şi vânt. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade. Apă mării va avea o temperatură  de aproximativ 22 de grade.

PROGNOZA METEO REGIUNI

Vremea rămâne şi astăzi în general frumoasă în regiunile intracarpatice, iar temperaturile vor fi cât se poate de plăcute.  Norii sunt mai mulţi  în sudul Transilvaniei şi în Banat, dar ploi scurte de vară sunt de aşteptate după-amiază în special la munte. La amiază vor fi 27 de grade în Timişoara, 25 de grade în Oradea şi Târgu Mureş, 24 de grade în Sibiu şi 23 de grade în Braşov.

În sud, temperatura este cu 2…3 grade mai scăzută faţă de ieri, astfel că maximele vor fi normale pentru data din calendar. Cel mult 25 de grade în Craiova, 24 de grade în Piteşti, 26 de grade în Brăila şi 28 de grade la Giurgiu. Norii şi soarele vor împărţi ziua în mod egal, iar averse şi descărcări electrice se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara, local  în zona de munte şi pe arii mai restrânse la câmpie. Vântul se va intesifica în timpul ploilor.

În Dobrogea  sunt aşteptate manifestari de instabilitate specifice după-amiezelor de vară. Vor fi şi intervale însorite, dar şi ploi scurte, însoţite de fenomene electrice şi vânt. Maximele zilei,  sunt şi aici mai mici decât ieri: 26 de grade la Tulcea şi 23 la Constanţa.

Soare până spre amiază şi în Moldova, timp în care temperatura va reuşi să crească, până la 26 de grade în sudul regiunii, dar se va opri la 20…21 de grade în nord, valori de altfel apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii iunie. După-amiaza şi seara, din loc în loc vor fi fenomene de instabilitate – averse, descărcări electrice şi vânt.

PROGNOZA METEO PE 2 ZILE

Şi luni vremea va fi în general instabilă în regiunile sudice şi în zona de munte, unde norii vor fi prezenţi mai tot timpul şi va ploua în reprize, se vor semnala descărcări electrice, iar vântul se va intensifica pentru scurtă durată. Vor fi condiţii de grindină şi  izolat cantităţile de apă pot fi însemnate. În restul ţării cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în depresiuni şi în Oltenia  şi 27 de grade în regiunile vestice.

Săptămâna începe cu averse, descărcări electrice şi vânt în Capitală. Temperatura la amiază, mai scăzută decât azi, 24 de grade.

Marţi în regiunile sudice, estice şi centrale, vremea va fi răcoroasă şi instabilă. În aceste zone, vor fi înnorări, averse, însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt.  Izolat precipitaţiile vor fi importante şi se menţin condiţiile de grindină. În restul teritoriului va fi soare şi după-amiaza ploile puţine. În aceste condiţii, maximele vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade, cele mai ridicate tot în vest, unde vor fi apropiate de mediile caracteristice acestei date.

Vreme capricioasă şi în Bucureşti. Norii vor fi mulţi, soarele mai deloc şi vor cădea averse, însoţite de fenomene electrice şi vânt turbulent. Temperatura, maximă va fi  24...25 de grade, cu 3..4 grade sub media specifică acestei date.