MENIU

Eşti la mare? Prognoza meteo pe trei zile

<p>Litoralul rom&acirc;nesc</p>

Valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această perioadă, vremea devenind răcoroasă în toată ţara, dar cu precădere în regiunile estice şi sud-estice. Va ploua pe arii extinse în sud, centru şi sud-est, local în vest şi izolat în rest, iar în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de tunete, fulgere și vânt. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în depresiuni şi 26 de grade în Dobrogea.

În București avem parte de o zi răcoroasă, cu cel mult 20 de grade la amiază. Norii vor persista peste zi, temporar va ploua şi sunt posibile descărcări electrice. În plus, vântul va sufla slab şi moderat. 

La munte se anunță o zi răcoroasă pentru această perioadă, cu 13 grade la Stâna de Vale, 12 în Predeal, 11 în Sinaia și Păltiniș, 10 la Semenic și 7 grade sus pe Ceahlău. În cursul zilei va ploua pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp, şi local în cei Occidentali. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de fenomene electrice şi unele intensificări ale vântului. Noaptea aria ploilor se va restrânge spre masivele estice.

La mare vremea devine în general instabilă și se răcește. Cerul va fi variabil, temporar mai noros după- amiaza şi în prima parte a nopţii, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensifiări în cursul nopţii dar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade, iar în apă vor fi între 20 şi 21 de grade.

Deşi luni se mai încălzește puțin în cea mai mare parte a ţării, tot va fi răcoare pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în depresiuni şi 26 de grade la Arad, Timișoara și Drobeta Turnu Severin, poate chiar 27 de grade în sudul Olteniei. Norii se înmulțesc în special după-amiaza, când vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de fenomene electrice, local în zonele de deal şi de munte şi izolat în celelalte regiuni.

Și în București mai crește temperatura luni, dar tot va fi rece pentru ultima decadă a lunii iunie. Termometrele vor indica în zori 11…12 grade și în jur de 25 la amiază. Cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Marți vremea va fi în general frumoasă şi continuă să se încălzească. Doar izolat, în zonele de munte, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sulfa ceva mai tare în regiunile vestice şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade la Miercurea Ciuc si Constanța şi 29 de grade în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării.

Marți, bucureștenii au parte de o zi predominant frumoasă și în usoară încălzire. 12-13 în zori și în jur de 27 de grade la prânz. Cerul va fi variabil.

 

 

Mai multe articole despre:
meteo vreme prognoză meteo