MENIU

Ti-ai făcut planuri de vacanță? PROGNOZA METEO pe trei zile

Vreme în general frumoasă şi în încălzire uşoară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, pe arii restrânse în zonele montane şi doar izolat în restul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

BUCURESTI
În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi uşor mai caldă. Dimineaţa, 15-16 grade şi la amiază 28-29. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat

MUNTE
La munte vremea va fi în încălzire uşoară. La amiază vor fi 21 de grade la Stâna de Vale şi Predeal, 20 la Păltinis, 19 la la Sinaia Cota 1500, 18 la Semenic si 13 la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, când, pe arii restrânse, vor cădea averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

LA MARE
La mare vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 29 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 24 de grade.


REGIUNI
În regiunile intracarpatice vreme în general frumoasă şi în încălzire uşoară. Innorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, sunt aşteptate pe arii restrânse în zonele montane şi doar izolat la ses. Maximele zilei pornesc de la 25 de grade in depresiunile transilvane si se opresc la 29 de grade la Timisoara.

În sud, cerul va fi variabil mai mult senin iar temperatura, in creştere uşoară, ajunge la amiază la valori cuprinse in general intre 28 si 30 de grade mai ridicate in sudul Olteniei, pina la 31-32 de grade.

Vreme frumoasă şi plăcută din punct de vedere termic si in Dobrogea. La amiază vor fi 30 de grade la Tulcea si 28 la Constanta.

Si in Moldova vremea este în incalzire. Maximele zilei trec de 25 de grade peste tot, cele mai mari valori sunt in sudul regiunii: 29 de grade la Focsani si Galati. Cerul va fi variabil si doar la munte şi răzleţ la şes vor fi innorari temporare si averse cu descarcari electrice.

VREMEA PE DOUA ZILE
Luni, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, dar cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane şi submontane şi în sud-vestul teritoriului, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării ploile se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime trec de 25 de grde în toată ţara şi de 30 de grade izolat în sudestul ţării (31 de grade la Tulcea).

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil şi vânt slab până la moderat. Dimineata, 16-17 grade. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade.

Marţi în regiunile sud-vestice, sudice şi de est, precum şi la munte cerul va prezenta înnorări temporare şi pe arii restrânse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala doar izolat. Valorile termice, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iulie, pornesc de la 26 de grade la Miercurea Ciuc si ajung la 31 de grade la Oradea, Calarasi, Slobozia, Braila, poate si 32 de grade aici in sudest la Tulcea.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. 17-18 grade dimineaţa si o maximă în jurul valorii de 30 de grade.