MENIU

La munte va ninge! PROGNOZA METEO pe trei zile

Sâmbătă vine cu temperaturi plăcute şi mai ridicate decât cele normale la această dată, în special în estul şi sudul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în depresiuni şi pe litoral şi 20...21 de grade în regiunile extracarpatice. În prima parte a zilei cerul va fi în general senin, dar după prânz cerul se acopera treptat de nori, începând din nord-vestul teritoriului.

Spre seară în Crişana, Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Banatului, în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general moderat în sud şi sud-est, iar în celelalte regiuni va fi mai intens, vitezele vor depăşi 50...60 km/h. La munte va sufla chiar tare, cu rafale de peste 80 km/h.

BUCURESTI
În Bucureşti, vremea primăvăratică şi plăcută se menţine şi astăzi. Ziua începe cu 3...4 grade în termometre în centru şi zero grade la periferire, dar până la amiază strângem în termometre 19...20 de grade, temperaturi potrivite mai degrabă pentru luna aprilie.

MUNTE
Ziua de sâmbătă vine cu temperaturi plăcute şi mai ridicate decât cele normale la această dată, în special în estul şi sudul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în depresiuni şi pe litoral şi 20...21 de grade în regiunile extracarpatice. În prima parte a zilei cerul va fi în general senin, dar după prânz cerul se acopera treptat de nori, începând din nord-vestul teritoriului. Spre seară în Crişana, Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Banatului, în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general moderat în sud şi sud-est, iar în celelalte regiuni va fi mai intens, vitezele vor depăşi 50...60 km/h. La munte va sufla chiar tare, cu rafale de peste 80 km/h.

La munte în prima parte a zilei vremea va fi frumoasă şi caldă cu maxime de 13 grade la Predeal, 11 la Sinaia şi Păltiniş, 9 la Stâna de vale, 7 la Semenic şi 4 sus pe Ceahlău. După prânz cerul se va acoperi treptat de nori începând cu Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali si spre seară şi noaptea aria precipitaţiilor, mixte la început si predominat ninsori apoi, se va extinde in toate masivele. Astfel, duminică, vremea ne arată o altă faţă.

Cerul va fi mai mult norors, temperatura va scădea accentuat şi temporar vor fi precipitatii, mai ales ninsori, în toate masivele. Izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Informarea de vânt ce intră astăzi la amiază în vigoare, menţionează pentru zona de munte viteze mari, ce la rafală pot trece de 80 km/ora. Local şi temporar vântul va viscoli ninsoarea, cu precădere la altitudini de peste 1500 m.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice vreme frumoasă şi caldă în cea mai mare parte a zilei cu maxime în general peste 15 grade până la 19 grade la Timişoara. Spre seară însă, cerul se acoperă treptat de nori, începând din nord-vestul ţării şi în Crişana, Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Banatului, în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul se va intensifica în toată zona dar în special la munte unde poate avea 80 de km/h la rafală.

În sud, va fi cald şi frumos, cu maxime de 19-20 de grade, poate şi 21 în Lunca Dunării şi cu soare toată ziua.*** Soare şi în Dobrogea şi cald ca în mijloc de aprilie: 18 grade la Tulcea, 19 la Medgidia şi 17 la Constanţa. Soare de dimineaţa până seara şi vânt moderat.

Vreme caldă şi frumoasă şi în Moldova, cu maxime în general între 18 şi 20 de grade. În partea de nord a Moldovei însă până seara vremea se schimbă: se înnorează începe să plouă şi bate vântul cu viteze ce pot atinge 50-60 km/h la rafală.

VREMEA PE 2 ZILE
Duminică, temperatura va marca o scădere în toată ţara, astfel că maximele se vor încadra între 7-8 grade în nordul ţării şi în depresiuni în Baia mare, Suceava si Miercurea Ciuc şi 15 grade în sud-est la Giurgiu şi Călăraşi. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În rest vor fi înnorări temporare şi va ploua local în est şi izolat în sud. În zona montană vor predomina ninsorile. Dar câţiva fulgi de zăpadă pot fi şi în nordul şi centrul ţării. Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h.

În Capitală, cerul va avea înnorări temporare şi trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, va fi de 13...14 grade.

Luni, valorile termice diurne vor marca o creştere în majoritatea regiunilor, astfel că maximele se vor încadra, în general, între 7-8 grade la Miercurea Ciuc şi Suceava şi 18-19 grade în mai multe localităţi din sudul ţării la Drobeta Turnu Severin, Giurgiu şi Călăraşi. În nordul, nord-estul şi centrul ţãrii cerul va fi temporar noros şi mai ales în prima parte a zilei, va mai ploua slab. Vântul va avea mai avea intensificări la munte unde vor mai fi rafale de peste 80 km/h şi local în celelalte regiuni, însă la cote mai reduse.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei când vor fi condiţii ca trecător să plouă slab. Temperatura maximă, în creştere faţă de duminică, se va situa în jurul valorii de 17 grade.