MENIU

Cum va fi VREMEA în weekend? PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Cum va fi VREMEA &icirc;n weekend? PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. La amiază valorile termice se vor încadra între 6 şi 16 grade, posibil uşor mai scăzute în Moldova şi Delta Dunării. Cerul va fi mai mult noros în estul ţării, unde izolat va ploua slab sau va burniţa. În celelalte zone cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla cu putere în sudul Banatului, însă nu va trece de moderat în celelalte regiuni. Dimineaţa, cu totul izolat, în zonele joase va fi ceaţă.

BUCURESTI
În Capitală, în continuare regimul termic se va situa peste cel normal la acestă dată. Ziua începe cu minus 2...zero grade şi ceaţă, iar până la amiază, în condiţii de cer temproar noros, temperatura urcă până în jurul valorii de 10 grade.

MUNTE
Vreme caldă pentru sfârşitul lunii februarie în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va avea înnorări temporare şi spre seara şi noaptea vin şi ploile, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în rest. La peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări, în special pe creste. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţă, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Temperatura aerului va creşte uşor.

Sâmbătă şi duminică, vremea rămâne caldă pentru această dată, dar se schimbă în ceea ce priveşte precipitaţiile. Mâine, pe parcursul zilei vor fi ploi slabe şi burniţe, iar noaptea începe să plouă mai mult în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură. Duminică, ploi mai multe, în toate masivele muntoase; izolat, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. La peste 1400 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, începând de sâmbătă noaptea.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice urmează o zi veritabilă de primăvară, cu temperaturi maxime peste mediile climatologice specifice perioadei, dar cu soare cam sump la vedere. La amiază vor fi valori termice în general peste 12 grade - cel mai mult, 15-16 grade în regiunile vestice. În sudul Banatului vântul va avea intensificări temporare. Dimineaţa, cu totul izolat, în zonele joase va fi ceaţă.

În sudul ţării temperaturile maxime sunt ceva mai mari decât ieri, în general între 11 şi 13 grade în Oltenia şi vestul Munteniei şi între 8 şi 11 în estul Munteniei. Cu totul izolat, la primele ore ale zilei, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

În Dobrogea aspectul vremii este închis şi izolat plouă slab sau burniţează. În aceste condiţii, la amiază vor fi 8 grade la Tulcea şi Constanţa, chiar mai puţin în Deltă.

În Moldova norii vor acoperi mai toată ziua cerul, iar izolat va ploua slab sau va burniţa. Pe arii restrânse, la primele ore ale zilei, la şes va fi ceaţă. Ca şi în ultimele zile, în Moldova se înregistrează cele mai mici valori termice, maxime în general între 5 şi 8 grade, dar chiar şi-aşa sunt puţin peste mediile climatologice.

VREMEA PE 2 ZILE
Sâmbătă, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5-6 grade în nordul Moldovei şi 16 grade la Timişoara. În sudul şi estul teritoriului cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii restrânse şi izolat se va semnala ceaţă. În celelalte zone, în prima parte a zilei, vor fi ploi slabe, dar pe parcursul zilei este şi loc de puţin soare. În special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, la peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu unele intensificări în Banat, Dobrogea, Moldova şi la munte.

Duminică, în Capitală, vremea va fi caldă pentru această dată: 1-3 grade dimineaţă şi o maximă termică de 9 -10 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab, în special spre seară, când şi vântul se va intensifica.

Duminică, vreme caldă, dar soarele rămâne după nori aproape toată ziua. Va ploua peste tot în ţară, cu menţiunea că în regiunile intracarpatice ajung abia în a doua parte a zilei. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Subcarpaţii Getici. La munte, la altitudini de peste 1400m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea temporar intensificări la munte şi în sudul şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi de la 4-5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jur de 14-15 la Timişoara, Oradea şi Baia Mare 15.

Duminică, în Bucureşti e vreme închisă. Temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri temporare pe parcursul zilei. Dimineaţă, cald, 4-6 grade, dar maxima nu trece de 8 grade.

Mai multe articole despre:
Bucureşti capitală meteo vreme temperaturi regiuni