MENIU

VREME numai bună de plimbare! PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

PROGNOZA METEO pe 3 zile

PROGNOZA METEO. Vremea se anunţă tot mai bună şi în continuare uşor mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii februarie. Doar în prima parte a zilei în jumătatea estică a ţării, vor mai fi unele înnorări şi izolat va ploua slab. În Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, trecător va ninge, iar în estul Transilvaniei va fi lapoviţă şi sunt condiţii de polei. Vântul este activ în special pe crestele munţilor, dar şi pe litoral şi în deltă.

PROGNOZA METEO. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 în nordul Moldovei şi 13 grade în vestul Olteniei. Dimineaţa, în zonele joase, cu precădere din sud şi din est, se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI
În Capitală, înnorări în prima parte a zilei, apoi soare generos. Deci încă o zi ce ne duce cu gândul la primăvară, mai ales că maxima estimată va fi de 8 grade. Dimineaţa îndeosebi în zona preorăşenească ar putea să se formeze ceaţă.

PROGNOZA METEO MUNTE
La munte vremea s-a mai răcit, dar a rămas tot uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. În prima parte a zilei vor mai fi înnorări în Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali unde trecător ar putea să mai cadă câţiva fulgi de nea. Mai apoi, după-amiază soarele va fi la datorie în aproape toate masivele. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Noaptea, pe văi şi în depresiuni izolat se va semnala ceaţă. Mâine o zi însorită şi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă în masivele vestice. Ploi slabe sunt posibile după căderea nopţii în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări tot în zona înaltă, iar de dimineaţa pe văi şi în depresiuni, izolat se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO REGIUNI
În regiunile intracarpatice cerul se eliberază treptat de nori, ceaţa se ridică, aşa că după-amiaza se anunţă în general însorită. Acum în prima parte a zilei, trecător în estul Transilvaniei va fi lapoviţă şi sunt condiţii de polei. Temperaturile sunt în continuare, uşor peste mediile climatologice: 4 grade în depresiuni şi 11 grade în dealurile Banatului – mai exact la Reşiţa.

În sud o nouă zi frumoasă şi relativ caldă pentru mijlocul lunii februarie. Maxime de 11 grade în Craiova, 9 în Piteşi şi Giurgiu, 7 la Călăraşi şi 6 grade la Brăila. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în Muntenia dar sansele sa si ploua sunt mici. Dimineaţa izolat în zonele joase va fi ceaţă.

Prima parte a zilei este înnorată şi în Dobrogea, unde cu totul izolat sunt condiţii de ploaie slabă şi va mai fi ceaţă. Vântul tinde spre moderat în zona litorală, iar termometrele vor arăta 5 grade la Constanţa şi 6 grade la Tulcea.

În Moldova vremea are încă aspect de iarnă – plafonul de nori rămâne destul de consistent, pe arii restrânse va fi ceaţă, iar în primele ore ale zilei izolat vor fi condiţii să plouă. În aceste condiţii temperaturile sunt mai apropiate de medii: maxime de 5 grade în Galaţi, Bacău, Iaşi şi Botoşani şi 3 grade la Suceava.

PROGNOZA METEO VREMEA PE 2 ZILE
Duminică, un nou proces de încălzire se simte la scara întregii ţării, dar mai ales în vest unde vremea va deveni deosebit de caldă. Ca aspect, o zi frumoasă, exceptând nord-vestul, nordul ţării, unde se înnorează temporar - dar va ploua slab abia după căderea nopţii. În primele ore ale zilei ceaţa ar putea persista în zonele joase din sud şi est. Vântul se intensifică în Banat şi Crişana, anunţând apropierea unui front atmosferic ce vine dinspre centrul continentului. Maximele vor fi cuprinse între 3 grade în Moldova şi 18 grade în dealurile Banatului.

În Capitală o zi frumoasă frumoasă şi caldă pentru mijlocul lunii februarie. Cerul va fi variabil, vântul va adia plăcut, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 11 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Luni vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale. În nordul, centrul şi vestul ţării ploile sunt aşteptate pe areale extinse, iar în zonele montante înalte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării, predomină o vreme însorită, ploile urmând să-şi facă apariţia izolat după lasarea serii. Maximele termice vor oscila între 5 grade în Bacău şi Suceava şi 18 grade la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată şi în capitală unde la amiază se vor atinge 15...16 grade. Soarele va fi darnic cu razele lui, vântul va sufla de la slab la moderat, iar de dimineaţă ar putea să fie ceaţă.