MENIU

Vremea se mai încălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Vremea se mai &icirc;ncălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea se menţine rece în zonele joase din sudul, estul şi centrul ţării, chiar geroasă dimineaţa prin Moldova, Transilvania şi dealurile Munteniei şi ale Olteniei. În restul ţării va fi mai cald decât ar fi normal în această perioadă.

Cerul va fi variabil în mare parte a ţării, dar local, în sud şi pe arii restrânse în rest cerul va fi acoperit de nori joşi sau ceaţă, asociată cu chicură sau fulguieli. Maximele vor fi cuprinse între minus 6...minus 5 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Câmpia Română şi 8...10 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş. Vântul suflă cu putere pe crestele montane înalte şi, izolat, în sudul Banatului.

BUCURESTI
În Capitală, vremea va fi rece pentru acestă perioadă, geroasă chiar la prima oră, când temperatura scade spre minus 12 grade. Peste zi, după ridicarea ceţii cerul va fi temporar noros, iar la amiază vor fi minus 3 grade.

MUNTE
La munte vremea este mai caldă decât ar fi normal la început de februarie. Maximele, vor fi de 7 grade la Păltiniş şi Stâna de Vale, 5 grade vor fi la Sinaia, iar la Semenic, zero grade. Cerul va fi în general variabil, cu înnorări noaptea în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă. Vântul va avea intensificări pe creste.

Stratul de zapadă rezistă temperaturilor ridicate, astfel că la Sinaia sunt 61 cm, la Predeal 28 cm, la Poiana Braşov 25 cm, la Păltiniş 18 cm , la  Arieşeni 14 cm, la Straja  20 cm.

REGIUNI
În reginile intracarpatice ziua ce abia începe se anunţă însorită. Temperaturile maxime vor fi în general peste mediile climatologice specifice perioadei, între 2...4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 9...10 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş. Nu trebuie să uităm că dimineaţa este rece, geroasă în Transilvania. Vântul se simte mai tare doar prin sudul Banatului.

În sudul ţării vremea va avea două feţe. La deal, după ridicarea ceţii, iese soarele va fi la datorie iar la amiază vor fi 1...2 grade cu plus. În zona de câmpie nori joşi sau ceaţa cu depunere de chiciură sau fulguieli vor persista destul de mult, astfel că la Craiova şi Alexandria vor fi minus 5...minus 4 grade.

În Dobrogea temperatura creşte mai mult decât ieri, aşa că la amiază vor fi 3 grade la Tulcea şi 5 grade la Constanţa. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Moldova vremea se menţine rece pentru acestă perioadă, geroasă acum dimineaţa. Cerul va fi acoperit de nori joşi, ceaţa asociată cu depunere de chiciură nu lipseşte din peisaj, iar la amiază vor fi minus 1 grad la Botoşani, 0 grade în Bacău şi 2 grade cu plus la Piatra Neamţ.

VREMEA PE 2 ZILE
Joi, în regiunile extracarpatice vremea se menţine rece, în timp ce în restul ţării va fi mai cald decât în mod normal în această perioadă. Ca aspect, ziua va fi închisă, fără prea mult soare. Norii joşi, cu ceaţă, chiciură şi fulguieli, vor persista pe arii restrânse, în special în sud. În celelate regiuni, înnorările vor fi temporare şi local va ploua slab, iar pe crestele munţilor vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În aceste condiţii cel mai rece va fi în zonele cu ceaţă persistentă: minus 6...minus 5 grade în sudul Câmpiei Române. Cel mai cald va fi în Dealurile de Vest, 9...11 grade.

Vreme rece joi şi în Bucureşti, unde pentru după-amiază sunt prognozate minus 3 grade. Cerul se va înnora şi sunt condiţii ca ceaţa să se menţină pe parcursul zilei.

Vineri, încălzire uşoară în zonele joase din sudul şi estul ţării. Valorile termice diurne se apropie de cele cele obişnuite pentru data din calendar, dar local, dimineaţa şi seara, apare iar ceaţă, poate chiar şi burniţă sau fulguieli. În restul ţării, vremea va fi caldă – ceaţa matinală nu rămâne prea multe ore şi izolat mai sunt posibile ploi slabe la începutul zilei. În Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Maximele sunt între minus 4...minus 2 grade şi 10...12 grade în zona deluroasă din vest.

În Bucureşti cerul va fi temporar noros, iar temperatura maximă, mai ridicată decât joi, în jur de 1 grad.