MENIU

PROGNOZA METEO pe trei zile. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

Maximele zilei de miercuri mai câştigă câteva grade, astfel încât vremea rămâne caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. 

Miercuri după-amiază temperaturile vor fi cuprinse între 4 grade în zonele cu ceaţă din Moldova şi Oltenia şi 19-20 de grade în Banat şi în dealurile Crişanei şi ale Olteniei. Cerul va fi temporar noros şi este posibil să plouă slab şi izolat în extremitatea de nord-vest a ţării. În zonele joase din sud, est şi parţial în centrul ţării, mai ales dimineaţa, local se va semnala ceaţă, uneori persistentă sau asociată cu burniţă. Vântul va sufla cu putere în zona de munte şi trecător în sudul Banatului.

BUCURESTI

În Capitală în continuare va fi mai cald decât ar fi normal la acestă dată. În condiţii de ceaţă matinală şi cer variabil, temperatura va urca de la 0-2 grade dimineaţă, până în jur de 14 grade la amiază... aşadar încă o zi frumoasă, cu mult soare. 

MUNTE

La munte, în continuare vreme deosebit de caldă pentru această dată: 15 grade la amiază la Predeal, 14 grade la Pătiniş, 13 la Sinaia şi 9 grade la Semenic. Cerul va fi în general variabil, cu înnorări în special seara şi noaptea în Carpaţii Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, când izolat şi temporar va ploua slab. Pe văi şi în depresiuni dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă, posibil persistentă.

REGIUNI

În regiunile intramontane primăvara este în floare. Va fi deosebit de cald pentru data din calendar. Temperaturile amiezei pornesc de la 9...13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 19...20 în Banat - la Timişoara şi Reşiţa - şi în dealurile Crişanei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vest, unde izolat este posibil să plouă slab. În zonele joase de relief din Transilvania, local se va semnala ceaţă, pe alocuri persistentă şi izolat asociată cu burniţă. Vântul va sufla cu putere la munte şi trecător în sudul Banatului.

În sudul ţării, miercuri va fi o zi plăcută de primăvară, cu mult soare şi temperaturi de 19-20 de grade în zona deluroasă a Olteniei. La şes, unde în special dimineaţa local va fi ceaţă, maximele trec de 10 grade: vor fi 17...18 grade la Râmnicu Vâlcea şi Drobeta Turnu Severin. Excepţie fac zonele în care ceaţa persistă şi unde temperatura se opreşte la 4-5 grade. În Dobrogea azi va fi mai cald decât ieri, chiar dacă vor fi şi perioade cu cer noros. La amiază vor fi 11 grade la Tulcea şi 10 grade la Constanţa. Dimineaţă mai poate fi ceaţă, izolat asociată cu burniţă.

În Moldova, chiar dacă soarele stă mai mult în spatele norilor şi local este ceaţă, posibil însoţită de burniţă, temperatura are valori peste mediile climatice: 12 grade la amiază la Suceava, 10 la Iaşi şi 8-9 în Bacău, Focşani şi Galaţi. Dar acolo unde ceaţa persistă peste zi, pot fi si 4-5 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi valorile termice scad treptat în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În zona montană înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, mai poate să cadă şi câte un fulg, dar şi lapoviţă. În restul regiunilor, maximele se menţin sau chiar mai cresc faţă de astăzi, astfel încât vremea va fi deosebit de caldă, iar cerul - temporar noros. Maximele vor fi cuprinse între 7 grade la Suceava şi 20 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu. În zonele joase, dimineaţa şi seara, se poate semnala ceaţă.

În Capitală, vremea va fi joi în continuare mult mai caldă decât în mod normal în ultima decadă a lunii februarie. Maxima va fi mai mare decât miercuri: 17-18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare.

Vineri vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, chiar deosebit de caldă local în vestul şi centrul ţării şi în zona de munte. Cerul va avea înnorări şi pe arii restrânse va burniţa sau va ploua slab. Maximele, în scădere în regiunile extracarpatice, vor avea valori de la 7 grade la Suceava, până la 17 grade în Dealurile de Vest. Izolat, în zonele joase, va fi ceaţă.

Şi în Capitală vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru data de 21 februarie, deşi valorile termice diurne vor scădea faţă de joi. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va burniţa. Vântul va sufla în general moderat, urmând să scadă în intensitate spre seară. 4 grade vor fi dimineaţă şi în jur de 11 la amiază. 

Mai multe articole despre:
meteo prognoza vremea trei zile