MENIU

Finalul de săptămână ne aduce vreme tot mai bună. PROGNOZA METEO în trei zile

PROGNOZA METEO pe 3 zile

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe în vestul şi nord-vestul ţării, iar la începutul zilei şi în Dobrogea. La munte trecător vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Vântul va sufla slab, când şi când moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei şi 14 grade în sudul Munteniei. Dimineaţă se mai formează ceaţă, pe arii restrânse în zonele joase din sud şi est.

BUCURESTI
În Capitală vremea este mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Această dimineaţă este ceva mai rece decât precedentele, cu minus 3...minus 1 grad, dar până la amiază temperatura va creşte până la 11...12 grade, ceea ce însemnă mai mult de 5 grade peste medie. La prima oră sunt şi condiţii de ceaţă.

REGIUNI
Norii se extind din nou peste regiunile intracarpatice, dar până spre seară plouă slab numai în Banat, Crişana şi Maramureş. Noaptea, precipitaţiile - tot slabe - se transformă trecător în lapoviţă şi ninsoare la munte, dar şi în zonele mai joase de deal şi de podiş. Maximele pornesc de la 7...8 grade şi ajung la 12 grade - de exemplu la Sibiu, valori în continuare peste mediile caracteristice perioadei.

În sud, o zi însorită şi caldă pentru această perioadă din an. Ceaţa prezentă dimineaţa se va ridica, astfel încât temperaturile amiezei trec de 10 grade: 12 la Craiova, 13 grade la Piteşti şi Călăraşi şi 10 grade în Buzău şi Slobozia.

Cer noros, dar şi intervale cu soare în Dobrogea, unde la prima oră, izolat şi trecător va ploua. Vântul suflă în general slab. Temperaturie sunt comparabile cu cele de la vest de Dunăre: 10...12 grade, deci tot cald pentru acestă dată.

Moldova rămâne şi astăzi cea mai rece regiune a ţării – căldura de la soare este consumată în mare parte la topirea zăpezii, iar dacă mai adăugăm şi ceaţa, obţinem temperaturi de numai 4 grade la Suceava, 6 la Iaşi şi 8 grade în Bacău şi Galaţi. Oricum şi aceste valori sunt tot peste mediile climatologice.

VREMEA PE 2 ZILE
Finalul de săptămână ne aduce vreme tot mai bună. Presiunea atmoferică creşte treptat, ceea ce însemnă că norii şi precipitaţiile dispar în cursul zilei de sămbătă. Doar în prima parte a zilei în jumătatea estică a ţării vor mai fi unele înnorări şi izolat va ploua slab. În Carpaţii Orientali şi estul Meridionalilor, trecător va ninge slab, iar în estul Transilvaniei va fi lapoviţă. Vântul suflă mai tare pe crestele munţilor, pe litoral şi în deltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 în Bucovina şi 13 grade în vestul Olteniei.

În Capitală, cer noros în prima parte a zilei, apoi soare generos. Deci încă o zi ce ne duce cu gândul la primăvară, mai ales că maxima estimată este de 8...9 grade.

Duminică, un nou proces de încălzire se simte la scara întregii ţări, dar mai ales în vest unde vremea va deveni deosebit de caldă. Ca aspect, o zi frumoasă, exceptând nord-vestul ţării, unde se înnorează temporar - dar va ploua slab abia după căderea nopţii. În primele ore ale zilei ceaţa ar putea persista în zonele joase din sud şi est. Vântul se intensifică în Banat şi Crişana, anunţând apropierea unui front atmosferic ce vine dinspre centrul continentului. Maximele vor fi cuprinse între 4 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în dealurile Banatului.


Încălzire uşoară şi în Bucureşti, astfel de la cele -2...-1 grad din zori, până la amiază se vor strânge în termometre 12 grade. Soarele va srăluci în voie, vântul va fi liniştit, dar dimineaţa ar putea să fie ceaţă.
Mâine, în regiunile extracarpatice vremea se menţine rece, în timp ce în restul ţării va fi mai cald decât în mod normal în această perioadă. Ca aspect, ziua va fi închisă, fără prea mult soare. Norii joşi, cu ceaţă, chiciură şi fulguieli, vor persista pe arii restrânse, în special în sud. În celelate regiuni, înnorările vor fi temporare şi local va ploua slab, iar pe crestele munţilor vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În aceste condiţii cel mai rece va fi în zonele cu ceaţă persistentă: minus 6...minus 5 grade în sudul Câmpiei Române. Cel mai cald va fi în Dealurile de Vest, 9...11 grade.