MENIU

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă și duminică

Conform atentionării cod galben emise de ANM, sâmbătă vremea va fi predominant închisă, iar valorile termice se vor menţine mai scăzute decât cele normale climatologic pentru această perioadă din an. 

Începând din a doua parte a zilei, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei, unde izolat, se vor cumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei şi 18 grade, izolat, în regiunile intracarpatice.

BUCURESTI

În capitală, dimineată 9 grade. Pe parcursul zilei vremea va fi închisă şi rece pentru această perioadă. Mai ales spre seară temporar va ploua, iar vântul se va intensifica. 12 grade maxima zilei.


MUNTE

La munte, vremea va fi predominant închisă, iar valorile termice mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă. Mai ales din a doua parte a zilei, ploile se vor extinde treptat dinspre masivele sudice. Se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40...50 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, în cursul nopţii, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vor fi 10 garde la Paltinis şi Predeal, 6 la Semenic, 7 la Sinaia, 8 la Stana de Vale, 2 grade pe Ceahlău Toaca. 

VREMEA PE 2 ZILE

Duminică, procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2-3 grade în nordul Moldovei şi 17 grade la Constanţa, poate şi 18 în sudul litoralului. Vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l/mp, mai ales în jumătatea sudică şi la munte.

Vor fi ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare la munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei. În Carpaţii Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60...70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte. În bazinul vestic al Mării Negre va fi furtună.

În capitală, 7-8 grade dimineaţa şi în jur de 8 grade la amiază. Va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă importante.

Luni temperatura va continua să scadă în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade la Miercurea Ciuc şi Piatra Neamţ şi 13-14 grade pe litoral. Se vor semnala precipitaţii pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 20...25 l/mp. Vor fi ploi dar la munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei vor fi lapoviţe şi ninsori. În zona Carpaţilor Orientali va ninge.

În Bucureşti, 4-5 grade dimineata şi în jur de 6 grade la amiază. Temporar va ploua, iar vântul va continua sã prezinte intensificări.