MENIU

PROGNOZA METEO 8 ianuarie. Ninsori izolate doar în nordul ţării

Vineri, izolat se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în regiunile din jumătatea nordică a ţării. Vântul va avea intensificări pe litoral, precum şi în zona montană, unde trecător va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade. În zonele joase de relief se va semnala ceaţă.

În Capitală, dimineaţa vor fi -3...-1 grad. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima la amiază, 4-5 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi local, îndeosebi ziua, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Izolat se va produce polei. Vântul va avea intensificări în special în zona înaltă, unde, trecător va spulbera zăpada sau va viscoli ninsoarea.

La amiaza va fi -1 grad la Paltinis şi 11 cm de zapada, -2 la Preadeal şi 9 cm stratul, -2 grade la Semenic cu 4 cm de zăpadă, -1 grade la Sinaia cu 34 de cm stratul de omăt, -3 grade la Arieseni şi 37 de cm stratul şi -7 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau cu 16 cm.

În regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros şi doar izolat apar ninsori. În zona montană, trecător vântul va spulbera zăpada. Maximele zilei vor fi pozitive, cu excepţia depresiunilor unde vor fi -2, -1 grad, şi vor ajunge la 3-4 grade în Banat, la Timişoara şi Reşiţa. În zonele joase de relief se va semnala ceaţă.

În sud, nu mai sunt aşteptate precipitaţii ba chiar este şi rost de ceva soare. Maximele cresc, 7 grade la Drobeta Turnu Severin, 6 la Râmnicu Vâlcea, 5 la Craiova şi Ploieşti, 4 la Giurgiu şi Buzău.

Şi în Dobrogea vremea se mai îndreaptă, nu mai cad precipitaţii, vântul se potoleşte, iar temperatura ajunge la amiază la 4 grade la Tulcea şi 6 la Constanţa.

În Moldova, mai ninge în jumătatea de nord a regiunii, dar numai pe arii restrinse; maximele mai cresc, dar nu foarte mult: 1 grad la Suceava, 0 la Iaşi si 2 grade in Bacău. În sud, pot fi chiar şi câteva raze de soare, maximele ajungând la 3 grade la Focşani şi Galaţi.