MENIU

PROGNOZA METEO 28 septembrie. Vreme frumoasă şi ploi mai puţine

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasa, iar regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, exceptând îndeosebi primele ore ale zilei când în zonele joase de relief se va ceaţa, local în centrul şi estul ţarii şi pe arii restrânse în sud şi nord-vest. Seara, cerul se va înnora treptat în regiunile nordice şi nord-estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade.

În Capitală, o zi frumoasă cu o maximă ce se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

La munte,  tot o zi  frumoasa, iar valorile termice vor marca o uşoara creştere faţa de ieri. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari seara şi în cursul nopţii mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, însa probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă. Vor fi 13 grade la Păltiniş şi Predeal, 11 la Semenic şi Sinaia, 15 la Arieşeni şi 7 pe Ceahlău Toaca.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, vremea se va mentine predominant frumoasă si se va mai încălzi usor fată de miercuri. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, centrale şi parţial în cele estice, unde numai izolat, cu precădere la munte, este posibil să plouă slab. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar trecător şi pe spaţii mici şi în celelalte zone. Temperaturile maxime trec de 20 de grade in aproape toata tara si ajung la 25 de grade la Bacau. Dimineata si noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceată.

In Capitala se va mai încălzi usor fată de miercuri. Dimineata, 8-10 grade in oras si ceva mai putin in zona preoreseneasca iar la amiaza, 24-25 de grade.

Vineri, vreme frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească situându-se peste cele climatologic specifice acestei date din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade la Constanta şi 26 de grade frecvent in zonele de ses, izolat si 27-28 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab si moderat. Dimineata, local, în zonele joase de relief, îndeosebi din sudul, vestul si centrul teritoriului va fi ceată.

In Bucuresti, 10-12 grade dimineata in oras si spre 8 grade in imprejurimi. La amiaza maxima va ajunge la 25...27 de grade