MENIU

PROGNOZA METEO, 20 mai. Vreme din ce în ce mai caldă. Cum va fi în weekend

Vineri, 20 mai, vremea continuă să se încălzească însă devine uşor instabilă. În sud-vest, prin sud şi la munte, local se vor semnala averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia doar izolat. Vor fi condiții de grindină, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

În Bucureşti continuă să se încălzească, însă vremea devine instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când trecător vor fi condiţii să plouă. Până atunci adunăm în termometre 23-24 de grade.

Şi la munte vreme din ce înc e mai caldă, însă instabilă. Local se vor semnala averse şi descărcări electrice, va cădea grindină, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată. La amiază vor fi 12 grade la Păltiniş, 14 la Predeal, 10 la Semenic, 12 la Sinaia,  13 la Arieşeni şi 8 sus pe Ceahlău.

Pe litoral vreme frumoasăm dar răcoroasă, cu maxime cuprinse între 18 şi 20 de grade şi în jur de 15 grade în apă. Cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza, când vor fi condiţii pentru averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări trecătoare în cursul zilei.

În Banat cer mai mult noros astăzi, local averse, descărcări electrice şi izolat grindină. În rest soarele predomina şi doar izolat poate să plouă. Temperatura este în creştere: 18-19 grade în estul Transilvaniei şi peste 20 de grade în rest, până la 23 de grade în Oradea. Vremea se încălzeşte şi în sud, dar va fi mai puţin soare decât ieri şi local vor fi averse asociate cu vânt, descărcări electrice şi izolat cu grindină. La amiază vor fi peste 20 de grade în toată zona, pâna la 24-25 în sudul Munteniei.

În Dobrogea norii vin treptat pe parcursul zilei şi până seara condiţiile de averse devin favorabilă. Şi aici se mai încălzeşte uşor: 22 de grade la amiază în Tulcea şi 19 la Constanţa. În Moldova vreme în general frumoasă în special în jumătatea nordică a regiunii. În cea de sud se va înnora după-amiaza şi doar izolat poate să plouă în aversă. Maximele mai cresc: 18 grade la Suceava, 21 la Iaşi şi Bacău şi 22 în Focşani.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, vreme normală din punct de vedere termic cu maxime cuprinse între 17 grade în Oltenia și 25 de grade în Câmpia de Vest. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în sud-vest, sud şi la munte, unde vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat, în special după-amiaza. Vor fi condiții de grindină.

În Bucureşti ziua de mâine începe cu aproximatic 12 grade, iar la miază nu sperăm la mai mult de 20. Cerul va fi mai mult noros si trecator vor cădea averse slabe posibil însoţite de descărcări electrice.

Duminică vreme în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, după-amiaza și seara, mai ales la munte, unde izolat vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Maximele trec de 20 de grade în toată ţara şi ajung frecvent la 25  de grade în zonele de şes, izolat poate şi 26 de grade.

În Bucureşti duminică ne bucurăm de cer variabil şi în jur de 24 de grade.