MENIU

Prognoza meteo 13 septembrie. Revin temperaturile de vară. Cum va fi vremea la munte și pe litoral

Astăzi, valorile termice vor fi mai scăzute faţă de intervalul precedent în vestul teritoriului, dar în rest vremea se va menţine caldă pentru mijlocul lunii septembrie, iar în sud și sud-est va fi o după-amiază călduroasă. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 31 de grade. Pe parcursul zilei, treptat, aria nebulozităţii și a ploilor va cuprinde Banatul, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul și nord-vestul Munteniei, iar noaptea vor fi înnorări accentuate și va ploua pe arii relativ extinse în majoritatea regiunilor. 

Vor fi mai ales averse însoţite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare - cu precădere la deal și la munte - cantităţile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat, local și temporar cu intensificări, precum și de scurtă durată asociate ploilor, în general cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali rafalele vor depăși 70...80 km/h. Dimineaţa, pe alocuri se va semnala ceaţă. 

În Bucuresti, vremea va deveni călduroasă după-amiaza, când se va înregistra o temperatură maximă de 30...31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară, dar mai ales noaptea, când vor fi intervale cu averse, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil descărcări electrice.

La munte, Valorile termice vor fi în scãdere în masivele vestice, iar ploile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a zonei montane. Vor fi mai ales averse însoţite de descãrcãri electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi de 10...20 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla moderat, local şi temporar cu intensificãri, precum şi de scurtã duratã asociate ploilor, în general cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali rafalele vor depãşi 70...80 km/h.

La mare, vremea va fi caldă pentru acestă dată. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare mai ales noaptea, când trecător vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, cu rafale de 45 - 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 28 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade. Temperatura apei mării va fi de 21...23 de grade. 

 

 

Mai multe articole despre: