MENIU

Meteorologii anunță o toamnă capricioasă: temperaturi anormale, vijelii devastatoare și vânt nervos. Când încep ninsorile 

Meteorologii anunță o toamnă capricioasă: temperaturi anormale, vijelii devastatoare și vânt nervos

Temperaturile încep să scadă, spun meteorologii. Dacă în primele zile ale lunii septembrie vremea este încă bună, temperaturile pe litoral ajung acum chiar și la 27 de grade Celsius, începând cu mijlocul lunii, din 14 septembrie, vremea intră într-un proces de răcire accentuată.

”Va fi o răcire accentuată, care se va resimți, în primă fază, la munte. Temperaturile vor scădea semnificativ și vom avea o vreme de toamnă autentică, cu episoade numeroase de ploi. 

Ploile vor începe de la finalul săptămânii, 14-15 septembrie, și vor continua toată săptămâna (perioada 16-23 septembrie) în toată țara, inclusiv în zonele de munte și pe litoral. 

Săptămâna următoare așteptăm temperaturi maxime situate între 22-23 de grade pe timp de zi, 14-15 grade Celsius dimineața devreme”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Din 21 septembrie, pe crestele munților, la peste 2000 de metri altitudine, ar putea apărea primii fulgi de zăpadă.

“Pe fondul răcirilor așteptate la acest final de săptămână, pe crestele munților, la altitudini înalte, peste 2.000 m, ne putem aștepta să apară trecător lapovița și ninsoarea”, a precizat meteorologul.

După 23 septembrie, vremea se va încălzi și vor fi temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei. Vor urma perioade cu zile senine și vreme frumoasă, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius. 

Mai multe articole despre: