MENIU

Soare şi precipitaţii! VREMEA pe trei zile pentru fiecare regiune a ţării

<p>Soare şi precipitaţii! VREMEA pe trei zile pentru fiecare regiune a ţării</p>

Temperatura aerului va scădea în special în jumătatea de nord-vest, dar chiar şi aşa, maximele vor fi peste cele normale la acestă dată, cuprinse între 3 şi 13 grade. În nordul centrul şi estul ţării cerul este temporar noros şi pe arii restrânse plouă slab, în timp ce în rest, ploile izolate sunt posibile doar la începutul zilei, ca mai apoi soarele să revină generos. La peste 1800 de metri altitudine precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va fi sprinten, dar mai tare va sufla la munte. Izolat, dimineaţa, mai ales în sud-est vor mai fi condiţii de ceaţă.

BUCURESTI
În Capitală urmează o nouă zi cu temperaturi peste cele normale la mijlocul lui februarie. Cerul va fi în general senin, cu unele înnorări dimineaţa, dar condiţiile de ploaie sunt reduse. La amiază vor fi în jur de 10 grade.

MUNTE
Căldura din ultimele două zile a însemnat maxime de 14...15 grade în unele staţiuni montane şi o topire substanţială a zăpezii. Astăzi chiar dacă se răceşte faţă de zilele trecute, vremea rămâne în continuare uşor mai caldă decât ar trebui la această dată: 5 grade la Sinaia şi Predeal, 4 grade la Păltiniş şi Stâna de vale şi 2 grade la Smenic. Norii acoperă cerul şi local plouă slab, iar pe crestele înalte vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Până la căderea serii, vântul sprinten împrăştie norii, iar precipitaţiile se restrâng treptat şi încetează.

REGIUNI
Vremea se răceşte simţitor în spaţiul de dincolo de arcul carpatic, unde temperaturile scad chiar şi cu 10 grade. Cu toate acestea valorile termice vor fi peste mediile climatologice: maxime ce ajung şi la 10...11 grade, spre deosebire de cele 20 de ieri. Cerul se va înnora temporar şi, mai ales în prima parte a zilei, va ploua local în Maramureş şi Transilvania.

În sud ziua a început cu cer mai mult noros şi izolat ploi slabe, dar vântul tot mai insistent va împrăşita norii. Astfel, după-amiaza va fi frumoasă, cu mult soare şi maxime generoase: 11 grade la Craiova şi Piteşti, 12 grade la Târgovişte, 10 grade la Giurgiu şi 11 grade la Călăraşi.

Cerul va fi temporar noros şi în Dobrogea, ceea ce însemnă că se vede şi soarele şi nu prea sunt şanse de ploaie. Vântul devine moderat – 30...40 km/h la rafală. Temperaturile maxime vor fi în jur de 13 grade, atât la Constanţa, cât şi la Tulcea.

Moldova are parte de înnorări temporare şi de ploi slabe, în special în jumătatea nordică, dar şi de puţină ceaţă acum, dimineaţă. Vântul va sufla de la slab la moderat, iar la amiază vor fi 8 grade în Galaţi, Focşani, 7 grade în Iaşi şi 5 grade la Suceava – valori ce caracterizează o vreme uşor mai caldă pentru data din calendar.

VREMEA PE 2 ZILE
Vineri, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, local, cerul va fi înnorat şi va ploua slab. În restul regiunilor apare soarele şi sunt posibile ploi după căderea nopţii. În zona de munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La amiază termometrele vor indica între 4...5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12...13, izolat 14 grade în sud.

Pentru locuitorii Capitalei numai veşti bune – şi vineri, ziua va fi însorită şi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 11...12 grade.

Sâmbătă va predomina o vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în centrul şi estul ţării, unde izolat va ploua slab. În zona Carpaţilor Orientali vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul este activ în special pe crestele montane şi prin regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 13...14 grade în vestul Olteniei.

În Capitală, sâmbătă ziua va fi frumoasă şi caldă pentru mijlocul lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar maxima se va situa în jurul valorii de 10 grade.