MENIU

Lapoviță și ninsori! METEO pe trei zile!

Duminică va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 grade în Moldova şi 8 grade în Dealurile de Vest. Vor cădea precipitaţii, sub formă de ploaie în Banat şi Crişana, mixte în Oltenia şi ninsori sau lapoviţe în celelalte regiuni. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat în sud-vest şi sud.

BUCUREŞTI În Bucureşti va ninge în prima parte a zilei, iar la amiază nu vor fi mai mult de zero grade.

MUNTE Vreme în general închisă şi la munte. Vor cădea precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, va ninge pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi va ploua în restul zonei. Vântul va sufla mai tare pe creste, iar spre seară şi în masivele sud-vestice. La amiază vor fi 5 grade la Stâna de Vale şi Paltiniş, 1 grad la Predeal şi Semenic, zero la Sinaia şi minus 3 grade pe Vârful Toaca din masivul Ceahlău.

REGIUNI Plouă, în general neînsemnat cantitativ, în Banat şi Crişana, iar în Transilvania, pe arii restrânse cad ninsori sau lapoviţe. Maximele sunt pozitive, cu excepţia depresiunilor transilvane, minus 1 grd la Miercurea Ciuc şi ajung până la 8 grade în Banat.

În sud vreme rece. Precipitaţii mixte în Oltenia şi ninsori şi lapoviţe, pe arii restrânse, în Muntenia. Condiţiile de polei se menţin. Maximele, cu aproximativ 9 grade sub cele normale, vor fi cuprinse, în general, între minus 1 şi 1 grad cu plus. Vântul va sufla moderat.

Nori şi foarte mici şanse de soare în Dobrogea astăzi. Pe alocuri ninge slab sau cade lapoviţă, iar riscul de polei se menţine ridicat. La amiază vor fi zero grade la Tulcea şi 2 grade la Constanta.

Cel mai rece este în Moldova, unde maximele vor fi negative: minus 3 grade la Suceava, minus 1 grad la Iaşi şi Focşani şi 0 grade la Galaţi.  Cu toate acestea, aici sunt cele mai mari şanse de a zări soarele.

VREMEA PE 2 ZILE

Şi luni va fi deosebit de rece  în regiunile extracarpatice. Va ninge în zona de munte, în Moldova, Oltenia şi  Muntenia, iar spre seară şi în Dobrogea şi Transilvania. În Banat şi Crişana vor fi mai ales ploi. Pe arii restrânse se va produce polei. În regiunile sud-vestice şi sudice, vântul va sulfa cu putere, viscolind local zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 5 grade în nordul Moldovei şi 7 grade în vest. Dimineaţa, la şesc, mai sunt condiţii de ceaţă.

Vreme închisă şi deosebit de rece şi în Bucureşti la început de săptămână. La amiază vor fi minus 2 grade, iar în a doua parte a zilei va ninge. Vântul va sufla moderat şi vor fi condiţii de polei.

Marţi vremea rămâne închisă, dar se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. În Moldova vor predomina ninsorile, în Muntenia, Oltenia şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în rest va ploua. Vântul se va intensifica în jumătatea sudică a ţării,  la munte şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4 şi 6 grade cu plus. Se menţin condiţiile de polei şi ceaţă.

Cer noros şi în Capitală marţi când temporar vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat, iar mercurul din termometre se opreşte la 1 grad. 

 

Mai multe articole despre:
Bucureşti capitală vremea prognoză meteo regiuni