MENIU

Vremea se menține instabilă! METEO PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă vreme instabilă

Vremea se menţine instabilă, iar valorile termice diurne, deşi sunt în creştere faţă de ieri, în sudul ţării se vor menţine sub cele normale pentru această dată. Temporar va ploua şi trecător vor fi descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Excepţie face doar nord-vestul ţării, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi 26 de grade în Lunca Dunării.

BUCUREŞTI
Vreme instabilă şi în Bucureşti. Chiar dacă temperatura mai creşte puţin, va fi în continuare mai rece decât ar fi normal la mijloc de iunie. Ziua a început cu 14...15 grade, iar la amiază vor fi aproximativ 23...24 de grde. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul nu va trece de moderat.

MUNTE
La munte vremea va fi instabilă. Temporar va ploua sub formă de averse însoţite de vânt şi posibil descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura va avea  valori sub cele normale pentru această dată. La amiază vor fi: 17 grade la Predeal, 14 grade la Sinaia, Stâna de Vale şi Paltiniş, 11 la Semenic şi 10  grade sus pe Cehlău.


MARE
Vreme în general instabilă şi la mare. Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse vor fi averse, tunete, fulgere şi vânt. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime, normale pentru această dată,  vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 22 de grade.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice vremea va fi instabilă, cu ploi, vânt şi descărcări electrice, cu excepţia nord-vestului unde aceste fenomne sunt mai rare. Maximele, modeste pentru acestă dată vor fi cuprinse în general între 20 şi 25 de grade, mai scăzute în depresiunile transilvane, pâna la 18 grade,dar şi mai ridicare în Maramureş, 26 de grade.

În sud, puţin soare şi multe ploi asociate cu tunete, fulgere, vânt şi izolat  grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Şi aici este răcoare deşi temperaturile mai cresc faţă de ieri. Maximele zilei sunt în general în jur de 23-24 de grade, dar în Lunca Dunării pot fi ceva mai mari: 26 de grade la Giurgiu şi Calaraşi.

În Dobrogea, vreme instabilă şi răcorosă: nu mai mult de 23-24 de grade la amiază. Şansele de soare sunt aproape nule, în schimb plouă pe arii extinse. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp.
În Moldova, cea mai răcoroasă zonă a ţării, maximele nu trec de 20 de grade decât în extremitatea sudică a regiunii: 21 de grade la Focşani şi Galaţi şi doar 16 grade la Suceava şi Piatra Neamţ.


VREMEA PE 2 ZILE
Mâine vremea se menţine instabilă în sudul, centrul şi sud-estul ţării, unde vor fi averse, tunete, fulgere şi vânt. În celelalte regiuni aceste fenomene se vor semnala trecător, pe arii restrânse. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă importante. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 28 de grade în Crişana .

În Bucureşti vremea nu diferă prea mult.  Averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt  şi o temperatură maximă de 24...25 de grade.

Joi, în jumătatea de sud a ţării vremea va fi rece şi instabilă. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de vânt şi posibil de descărcări electrice. Local cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât ar fi normal la acestă dată, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales după-amiaza şi seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18-19  grade în Oltenia şi 26 de grade în nord-vest.

Vreme rece şi instabilă şi în Bucureşti joi. Vor cădea averse, însoţite posibil de tunete, fulgere şi vânt. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade.



Mai multe articole despre:
vreme temperaturi meteo pe trei zile