MENIU

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă în sudul şi sud-estul ţării, unde cerul va fi înnorat şi temporar vor fi averse, însoţite şi de fenomene electrice, iar vântul va sufla în general moderat. În restul teritoriului, printre nori se mai arată şi soarele şi astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade.  

BUCUREŞTI În Capitală început de săptămână cu vreme răcoroasă şi instabilă. Norii vor fi prezenţi mai tot timpul şi va ploua pe tot parcursul zilei. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de tunete, fulgere şi vânt. În aceste condiţii, de la cele 15...16 grade din zori, până la amiază nu se vor strânge mai mult de 19 grade. 

MUNTE Vreme instabilă şi răcoroasă în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În aceste masive montane nebulozitatea va fi persistentă şi pe arii extinse va ploua în reprize, însoţite trecător şi de fenomene electrice şi vânt. Izolat se vor cumula peste 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor montane, temperaturile sunt mai apropiate de cele normale la această dată, înnorările temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Cel mult 16 grade în Predeal, 15 grade la Păltiniş, 18 grade la Stâna de Vale şi 11 grade la Toaca.

MARE Nici la mare vremea nu este tocmai bună pentru concedii. Mulţi nori, sanse mici să se arate soarele şi  pe zone extinse vor fi ploi sub formă de aversă. Din când în când vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime abia dacă mai ajung la 22 ... 23 de grade. Apa mării va avea o temperatură de aproximativ 22 de grade.

REGIUNI

Mulţi nori astăzi şi în Banat şi jumătatea sudică a Transilvaniei, unde local va şi ploua şi trecător vor fi descărcări electrice. Valorile termice vor fi modeste – cel mult 17 grade în Braşov şi 21 de grade în Sibiu. În rest vor fi şi intervale cu soare şi desigur, maxime mai ridicate, chiar şi 27 de grade vor fi în Arad, 24 de grade la Baia Mare şi Cluj Napoca.

În sud va fi o zi ploioasă şi rece pentru această dată. Ploile vor fi însoţite şi de fenomene electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, izolat peste 25 l/mp. În condiţiile date, până la amiază, nu se strâng mai mult de 19 grade în Craiova şi Piteşti, 18 grade în Buzău şi 21 de grade în Giurgiu.

Activitatea ciclonică din bazinul Mării Mediterane, determină o vreme instabilă şi în Dobrogea – prin urmare sunt aşteptate averse ce pot fi torenţiale, vânt puternic şi chiar grindină. Răcoare va fi şi în această provincie, cel mult 23 de grade în Constanţa şi 22 de grade în Tulcea.

Şi în jumătatea de sud a Moldovei cerul va fi înnorat şi local va ploua în reprize. În nord soarele se vede printre nori, iar ploile vor fi pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime vor oscila între 18 şi 21 de grade, cu 4...6 grade sub mediile de referinţă pentru această perioadă.

 

VREMEA PE 2 ZILE

Vreme instabilă şi răcoroasă şi mâine când vor fi averse, însoţite de fenomene electrice şi unele intensificări ale vântului. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde vor fi şi intervale cu soare, iar astfel de fenomene vor apărea izolat. Pe suprafeţe restrânse se vor cumula cantităţi însemnate de apă şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade, cele mai ridicate valori în vest şi nord-vest.

În capitală vremea rămâne instabilă şi răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Temperatura  maximă, puţin mai rdicată faţă de astăzi va fi de 22...23 de grade.

Miercuri ploile continuă în sud, sud-vest şi centru, precum şi la munte, în timp ce în rest îşi vor face apariţia pe arii mai restrânse. Vor fi ploi sub formă de aversă, însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Temperaturile rămâne sub mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării;  maxime ce vor fi cuprinse între 18 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 28 de grade în Crişana.

Tot despre ploi vorbim şi în capitală pentru ziua de miercuri. Vestea bună este că  vor fi ploi de vară de scurtă durată, însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt. Ziua începe cu 14...15 grade şi cu puţin noroc şi câteva raze de soare, ajungem la 24...25 de grade – valoare tot sub media acestei date.

Mai multe articole despre:
Bucureşti capitală regiuni meteo pe trei zile