MENIU

Un nou val de caniculă peste România. Pericolul de insolație va fi foarte ridicat

<p>Cum să te protejezi de caniculă</p>

Ne așteaptă patru zile cu temperaturi ridicate și disconfort termic! În sudul și sud-vestul țării soarele va dogori, iar meteorologii avertizează că după prânz pericolul de insolație va fi foarte ridicat.

Luni, vremea va deveni izolat caniculară în Lunca Dunării, unde se va resimţi disconfort termic, după-amiază. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu unele înnorări în zona montană unde, doar izolat, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 26-27 de grade pe litoral şi 34 de grade la Drobeta Turnu Severin, izolat si 35 de grade in Lunca Dunării.

În Capitală, 16-18 grade dimineaţa şi o maximă de 32 de grade.

Marţi după amiaza va fi chiar caniculă şi disconfort termic accentuat, local în regiunile vestice, sud-vestice, izolat şi în restul ţării. Temperaturile maxime, peste 30 de grade cu exceptia litoralului, ajung la 36 de grade la Drobeta Turnu Severin, poate si 37 de grade in sudul Olteniei. Vântul va avea intensificări temporare în sud-vestul şi în nord-estul ţării, dar şi pe crestele montane.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă cu o maximă în jurul valorii de 33 de grade. 

 

Mai multe articole despre:
vremea duminica cum va fi vremea vremea meteo