MENIU

Maximele ajung la 17 grade. Surprize la început de weekend. Prognoza meteo pe trei zile

Maximele ajung la 17 grade. Surprize la început de weekend. Prognoza meteo pe trei zile

Vremea continuă să se încălzească şi astăzi în cea mai mare parte a ţării, astfel că va fi cald pentru acestă dată, chiar deosebit de cald la deal şi la munte. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare în regiunile sudice, iar în rest va fi temporar noros.

Spre seară, cu totul izolat va ploua slab în Maramureş, Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar trecător şi în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 17 grade.

În Bucureşti avem parte de o zi caldă, cu aproximativ 9 grade la amiază, vânt moderat şi cer variabil cu înnorări trecătoare.

Şi la munte vremea continuă să se încălzească. Norii se înmulţesc seara şi noaptea când se vor semnala precipitaţii mixte, pe spaţii restrânse în Carpaţii Orientali şi doar izolat în rest. Vântul va sufla cu putere mai ales pe creste. La amiază vor fi 9 grade la Predeal unde sunt 27 de cm de zăpadă,  7 grade la Predeal unde sunt 28 de cm, 5 grade la Semenic unde sunt 26 de cm, 7 grade la Sinaia unde stratul de zăpadă măsoară 34 de cm,  3 grade la Arieşeni unde sunt 50 de cm şi 1 grad sunt pe vf Ceahlău unde sunt 42 de cm de zăpadă.

Deşi vineri vremea se răceşte uşor în majoritatea zonelor,  tot va fi mai cal decât ar fi normal. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 12 grade, izolat chiar 13 grade în vestul Olteniei.  Vor cădea precipitaţii, local în nord-vest, nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi ploi, dar în Maramureş, Transilvania şi în Subcarpaţii Moldovei trecător vor fi şi ninsori, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla cu putere pe crestele montane. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

În Bucureşti, avem parte de soare, dar şi de nori. 1…2 grade dimineaşa, în jur de 7 la amiază şi posibil ploi slabe spre seară.

Sâmbătă tot vreme caldă pentru această dată cu 1…2 grade în depresiunile intramontane şi 12 grade în dealurile din sud-vestul şi nord-estul ţării. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări temporare şi precipitaţii slabe mixte în nord-vest. Dar dimineatţa în zonele joase de relief, cu precădere în vest, sud şi centru, va fi ceaţă, izolat persistentă, asociată trecător cu burniţă. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane şi în Dobrogea.

Bucureştenii au parte de o zi de sâmbătă mohorâtă cu 0…1 grad în zori şi în jur de 2 la amiază