MENIU

După ploi de cod ROȘU, România va fi lovită de FRIG EXTREM: temperaturile scad SUB 10 grade Celsius. Unde va fi cel mai frig - anunțul ANM

După ploi de cod ROȘU, România va fi lovită de frig extrem

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe avertizări meteo cod roșu, cod portocaliu și galben de ploi torențiale, valabile până luni, în aproape toată țara. Deși evenimentele nu au lipsit, furtunile nu au produs pagube mari, iar debitul Dunării a putut fi gestionat fără probleme. 

"În contextul în care oricum în Galați pământul este îmbibat de apă, din fericire până la această oră nu avem raportate probleme. Ploile au căzut mai mult pe extremitatea de vest a județului Galați, zona județului Vrancea, deci au fost puțin mai la vest de zona afectată precedent, dar în următoarele ore va ploua și în zona afectată, rămâne de văzut cât și dacă se cumulează cantități importante de apă, bineînțeles că ANM va prelungi avertizarea cod roșu.

Atac dur după prognozele alarmiste: "Ashley e o găselniță pur românească. Dacă așa ceva a fost furtuna ultimilor 20 de ani înseamnă că meteorologia a MURIT"

Din punct de vedere termic, avem o scădere importantă a temperaturilor. Urmează două dimineți reci, cu temperaturi de cam sub 10 grade în toată țara, poate până spre 0-2 grade în Transilvania, situație care persistă până miercuri.

Plouă în partea de sud, în partea de est a țării, dar acest episod din fericire se îndreaptă încet, încet către final. Astăzi până spre prânz mai avem ploi în aceste zone, cantități se pot cumula 15,20,25 l pe metru pătrat. Peste noapte s-au acumulat chiar și cantități de 50-60 l pe metru pătrat.

Ploile se restrâng și diminuează ca intensitate, dar nu este exclus ca ANM să revină cu update-uri la ora 10, poate pentru zona de sud a Moldovei, poate pentru zona Dobrogei, rămâne de văzut", a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Robert Manta. 

Mai multe articole despre:
meteo prognoza meteo vremea romania