MENIU

Cea mai extinsă avertizare COD ROȘU de CANICULĂ din istoria ANM: weekend cu temperaturi resimțite de 50 de grade! De luni, noi valori extreme - prognoza completă

Cea mai extinsă avertizare COD ROȘU de CANICULĂ din istoria ANM

România se topește cu temperaturi extreme și urmează cel puțin două zile de cod roșu de caniculă valabil pentru aproape toată țara. Este cea mai extinsă avertizare din istoria Administrației Naționale de Meteorologie. În Capitală, de exemplu, vom resimți 50 de grade Celsius. Iar zilele toride se termină cu nopți tropicale, care nu ne vor răcori. 

"Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, temperaturile resimțite vor depăși 40-42 de grade Celsius. 

România, afectată de un BLOCAJ atmosferic: o lună în plus de vară cu temperaturi resimțite de peste 50 de grade! Climatolog, avertisment teribil pentru populație

Azi contăm pe valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caniculară, cu val de căldură persistent, în zonele în care avem cod roșu și portocaliu. Sâmbătă, valul de căldură se va intensifica, va deveni persistent, disconfortul termic deosebit de accentuat, având în vedere că pentru sâmbătă și duminică avetizarea de cod roșu vizează aproape toată țara - Crișana, Banat, Muntenia, Oltenia, Moldova, valul de căldură se va intensifica, ITU sigur va depăși pragul critic de 80 de unități, în restul țării fiind zonele avertizate cu cod portocaliu", a anunțat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, directorul ANM, Elena Mateescu.

Ce este furtuna electrică, fenomenul extrem care va lovi România după zilele de caniculă?

"Luăm în considerare prelungirea codurilor roșu și portocaliu pentru săptămâna viitoare luni, marți, când valorile de temperaturi se vor menține între 37-41 de grade, cu siguranță 35-40 grade în zonele centrale-nordice, 32-35 în zona litoralului. E posibil să consemnam izolat valori de 41 de grade Celsius, temperatura resimțiță se va apropia de 45 de grade Celsius", a mai spus meteorologul. 

Mai multe articole despre:
meteo prognoza meteo prognoza weekend