MENIU

Anunţ de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele zile

Miercuri, se anunţă o zi caldă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime cuprinse, în general, între 27 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază şi seara, în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vor cădea averse însoţite de descãrcări electrice şi grindină. Cu totul izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Vântul va continua să sufle ceva mai intens în sudul Moldovei, Bărăgan, Dobrogea, Carpaţii de Curbură, izolat.

Vremea miercuri în Bucureşti

Cald şi în Bucureşti. Se vor înregistra în jur de 33 de grad, cu cer variabil. Abia în a doua parte a zilei se va înnora temporar şi sperăm la o repriză de averse răcoroase şi descărcări electrice. Vântul va suflă slab şi moderat.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi în general instabilă: cer variabil, înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiază şi în prima parte a nopţii, când, local, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată pe timpul ploilor. Cu totul izolat cantităţile de apă ar putea depăşi 20...25 l/mp, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor fi comparabile cu cele de marţi.

Vremea la mare

La mare, o zi caldă, chiar dacă la început cerul va fi cam înnorat şi mai sunt condiţii pentru ploi slabe. Vântul suflă în general moderat. Maximele, între 28 şi 31 de grade, apa marii 24-26 de grade. Iar noaptea ce vine o puteţi petrece liniştiţi pe plajă, dacă doriţi (20 şi 22 de grade)

Vremea joi şi vineri

Joi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei, când vor fi averse şi descărcări electrice în zonele montane şi submontane, local în centru, izolat şi în rest. Ploile pot avea şi caracter torenţial şi se menţin condiţiile de grindină. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de miercuri, se vor încadra, în general, între 26 şi 34 de grade. Vântul va avea unele intensificări în sud-est dar de şi asociat ploilor, pentru scurtă durata.

În Bucureşti, ne trezim mâine cu 17-19 grade în zori, iar la amiază nu depăşim 32-33 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vineri se mai încălzeşte, astfel că local, în sudul ţării, se va instala iar caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 36 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării (36 Giurgiu). Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza la munte, unde doar izolat vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări în prima parte a zilei.

Bucureştiul atinge şi el pragul de caniculă, vineri. După cele 17-19 grade din zori, la amiază sunt prognozate 35. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.