MENIU

Ziua Naţională a Pasiunilor va fi sărbătorită, în fiecare an, în a treia zi de vineri din septembrie

Foto: www.injury-lawyer-florida.com

Promotorii acestei mişcări şi-au propus să constituie în "Federaţia Urmează-ţi Pasiunea", federaţie care are ca scop să adune sub aceeaşi umbrelă asociaţiile care au la baza promovarea unei pasiuni şi militează pentru dreptul fiecarei persoane de a-şi cultiva pasiunile.

În acest sens, a fost demarată o campanie prin care se militează pentru ca a treia vineri din luna septembrie să fie sărbătoarea naţională a pasiunilor.

Startul campaniei e dat duminică, 13 septembrie, de manifestaţiile care vor avea loc simultan în mai multe locaţii din capitală. În Herăstrău, Cişmigiu şi Unirii se vor desfăşura mai multe activităţi:  jonglerii, offroad, fotografie, modă, muzică, motociclism, retro-cars, desen, pictură, caricatură, skating etc.  

Primul demers al federaţiei este acela de a iniţia o petiţie online pe www.pasiunea.eu cât si pe www.petitiionline.ro. Petiţia nu va rămâne un demers singular, ci va fi însoţită de o serie de acţiuni menite să sensibilizeze atât oamenii pasionaţi care pot deveni susţinătorii acestei cauze, precum şi autorităţile de care depinde punerea ei în practică.

Cu 11 zile libere, România se apropie de media europeană. Potrivit statisticilor, europenii au în medie 13 zile libere anual. În rândul ţărilor în care legea acordă cele mai multe zile libere intră Portugalia, Ungaria, Suedia sau Belgia. Acestea sunt urmate de Bulgaria şi Austria cu câte 13 zile. Grecii, francezii, nemţii şi cehii au anual câte 12 zile libere.          

Pentru a ne apropia şi mai mult de media zilelor libere la nivel european federaţia militează pentru activităţile în care ne investim puţinul timp liber. "Fiecare român are o pasiune. Fie că jucăm şah în Cişmigiu, că practicăm parapantă sau rafting, că surubărim la o maşină de epocă sau strângem timbre de valoare, noi românii facem cu pasiune aceste lucruri, în cadru organizat sau nu. Unii dintre noi am ales, mai devreme sau mai târziu, să investim timp şi energie în lucrurile care ne fac fericiţi şi ne aduc satisfacţie. Alţii sunt încă în faza în care lipsa de timp îi face să nu îşi urmeze visul. Şi pentru asta merităm cu toţii o zi liberă, o zi în care să ne ocupăm de pasiunile pe care cu toţii le avem. Dacă tot ne fofilam de la serviciu în vinerea dinainte de concediu pentru a ne pune la punct maşina de teren, pentru a ne lustrui caiacul sau pentru a ne repara cortul cu care vom pleca pe munte, de ce nu am avea o zi liberă pentru asta? Hai să nu mergem la serviciu de Ziua Naţională a Pasiunilor!, spun promotorii acestei mişcări. 

Mai multe articole despre:
pasiune asociaţii divertisment