MENIU

Ziua de 19 ianuarie 2009, cea mai deprimantă zi din istorie, susţin experţii

Foto: thyroid.about.com

Daca luni v-aţi trezit trişti sau deprimaţi, linistişi-vă: nu sunteţi singuri. Experţii spun că 19 ianuarie 2009 a fost cea mai deprimantă zi din istorie. Frigul de afară, rezoluţiile de Anul Nou abandonate, nesiguranţa la locul de muncă sau datoriile aflate în creştere, sunt principalele cauze ale depresiei.

Milioane de oameni din întrega lume se vor simţi rău şi au decis să nu se ridice din pat. De asemenea, potrivit cercetărilor, un sfert dintre muncitori s-au învoit luni de la muncă, invocând ''probleme medicale''. 

Psihologul Cliff Arnall a descoperit pe baza unei formule matematice că luni a fost cea mai deprimantă si mai tristă zi din istorie.

Potrivit acestuia, există şase factori care contribuie la transformarea acestui an în cel mai deprimant de până acum: temperaturile reci de iarnă, facturile la creditele făcute de Crăciun, rezoluţiile de Anul Nou abandonate, dar şi teama de a pierde locul de muncă, datoriile din ce în ce mai mari şi prăbuşirea preţurilor la case. 

Fostul profesor al Universităţii Cardiff a susţinut că cea mai bună metodă de a lupta împotriva depresiei este să întreprindem activităţi distractive.

''Persoanele care se simt deprimate pot să vizioneze un DVD, să invite nişte priteni la masă sau să sune o persoană cu care nu au ma vorbit de luni sau ani de zile'', spune dr. Cliff Arnall, citat de dailymail.co.uk.

Mai multe articole despre:
datorii istorie credit temperaturi experţi zi depresie