MENIU

Zi de doliu pentru revoluţionarii din Timişoara

Zi de doliu la Timişoara
Zi de doliu la Timişoara

Joi, Timişoara a fost în doliu, în memoria celor peste 100 de timişoreni care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, luptând pentru democraţie şi libertate. Pentru ei, au avut loc mai multe slujbe religioase şi un parastas.

La slujba care a avut loc în joi dimineaţă, la Catedrala Mitropolitană, au participat doar câteva zeci de persoane. Au venit să-i cinstească pe cei care în urmă cu 20 de ani şi-au dat viaţa pentru a înlătura comunismul.

După slujbă, urmaşii celor decedaţi în Revoluţie au pornit spre Cimitirul Eroilor, unde au dus câte o coroană de flori, au aprins o lumânare şi au dat de pomană.

\"Durerea de mamă nu trece şi nu o să treacă până nu ma duc la el... vine Crăciunul, vin sărbătorile...plângem\" spune mama uneia dintre victime.

\"Nu sunt sărbători de iarnă, nu putem sărbători nimic... avem durere în suflet\", a adăugat urmaşul unui alt erou al Revoluţiei

Evenimentele dedicate Revoluţiei din 1989 continuă şi în zilele următoare. Vineri, statuia Sfintei Fecioare Maria din piaţa care îi poartă numele va fi iluminată festiv, iar zeci de oameni vor pleca cu torţe spre Catedrala Mitropolitană. Acolo, pe treptele lăcaşului de cult, vor fi aprinse lumânări.

Mai multe articole despre:
Timişoara Revoluţie doliu eroi decedaţi