MENIU

Zeci de localnici din Fieni au adunat produse expirate din groapa de gunoi

Zeci de oameni consumă alimente expirate de la groapa de gunoi din Fieni

Inspectorii de sănătate publică avertizează că cei care consumă alimentele expirate riscă să facă boli digestive.

Zeci de oameni s-au aprovizionat cu alimente şi produse cosmetice expirate de la groapa de gunoi a oraşului Fieni, din judeţul Dâmboviţa. Produsele au fost aduse de o firmă din Bucureşti, deşi groapa este închisă.

Oamenii au adunat în căruţe şi maşini ciocolata, lapte praf, biscuiţi, alune sau şampon pentru bebeluşi, toate cu termenul de valabilitate expirat. Ei spun că sărăcia îi împinge să consume aceste produse, pentru că nu au bani să le cumpere de la magazin. Autorităţile locale nu ştiau ce se întâmplă în rampa de gunoi, care teoretic era declarată închisă.

Aceeaşi firmă a mai adus produse expirate şi la sfârşitul săptămânii trecute la Moroieni. Marfa descoperită a fost dusă la o groapă ecologică, iar transportatorul a fost amendat cu 6000 de lei. Miercuri, la sesizarea reporterilor, reprezentanţii DSP au început o anchetă.

Nu este pentru prima oară când sunt aduse produse expirate în zonă. Aceeaşi firmă a mai fost amendată de inspectorii DSV şi săptămâna trecută, când a fost interceptat un transport în Moroieni.