MENIU

Zece lucruri pe care nu poţi să nu le remarci despre România, în viziunea lui Năstase

Foto: times.ro

Dacă eşti proaspăt aterizat şi încerci să te pui la curent cu întâmplările anului 2009, scrie Adrian Năstase pe blogul său, poţi lua aminte la zece lucruri pe care nu poţi să nu le remarci despre România. Redăm textul integral.

1. România este, probabil, singura ţară din lume afectată grav de criza economică, unde ministrul Economiei este aproape complet absent din dezbaterea publică.

2. Primul ministru si-a numit şoferul consilier. Probabil când Traian Băsescu l-a anunţat că trebuie să "conducă" Guvernul, iniţial s-a gândit la altceva. Care o fi fost îndemnul pe care l-a urmat Emil Boc atunci când s-a apucat să cosească?!

3. Preşedintele ţării sugerează că elevii ar trebui să înveţe la şcoală doar 3-4 materii pe an, să petreacă foarte puţine ore la şcoală şi în rest să acumuleze cunostinţe de pe internet.

4. Capitala României, care mai are încă multe cartiere neconectate la reţelele de apă curentă şi canalizare, plănuieşte să cheltuiască 700.000 de euro pe ceasuri de cristal suflate cu aur.

5. S-ar putea mândri cu una dintre cele mai mari universităţi din lume. Asta dacă universitatea în cauză nu ar oferi un tip de educaţie consonantă cu filozofia în materie a preşedintelui ţării (v. punctul 3).

6. Este foarte probabil ca Rusia să intre în NATO înainte ca România să mai construiască 100 de km de autostradă. Tocmai de aceea, cred, unii membri ai Guvernului au ales deplasarea cu calul.

7. Dacă omul preistoric a inventat picturile rupestre, iar românii au excelat în arta frescei, un şef pedelist de judeţ a inventat "pictura" ovină. Pe dealuri.

8. Pe acelaşi subiect – Ministrul Transporturilor: "Autostrăzile nu sunt pentru navetişti". Probabil că sunt pentru deplasarea oilor de la un deal la altul.

9. Guvernul plănuieşte să trimită în concediu de 10 zile, fără plată, în mod obligatoriu, medicii şi profesorii. Bineînteles, am aflat deja, copiii pot învăţa de pe internet, dar bolnavii? Probabil li se va oferi un sfat similar pentru tratamentele necesare.

10. Primul ministru inventează un nou tip de control democratic: cel în care Guvernul verifică Parlamentul. El ia decizii de capul lui şi vrea să verifice apoi dacă restul colegilor săi sunt de acord.