MENIU

Williams nu-l lasă pe Schumacher în noul Ferrari

Foto: javno.com

Scuderia de la Maranello a cerut, împotriva regulamentului, ca pilotului să-i fie permisă efectuarea câtorva teste înainte de Marele Premiu al Europei, din 23 august, dar Frank Williams se opune categoric.

Nici nu s-au stins bine ecourile după anunţul revenirii lui Michael Schumacher în Formula 1 că au şi început şicanele. Astfel, urcarea neamţului în monopostul F60, pentru teste, s-a lovit de de refuzul team-ului Williams, care a comunicat sec, prin vocea patronului Frank Williams: "Îi urăm bun venit lui Michael Schumacher înapoi în Formula 1, dar considerăm că regula care interzice testele trebuie să fie respectată de toate echipele".

Acesta a dat ca exemplu cazul înlocuitorului lui Sebastien Bourdais, Jaime Alguersuari, care a debutat în Marele Premiu al Ungariei, deşi nu era familiarizat cu monopostul Toro Rosso. "Williams F1 nu vede nicio diferenţă între situaţia lui Alguersuari şi Schumacher, iar orice altă decizie ar crea un precedent în viitor. Într-un caz similar, Williams ar folosi fără ezitare pilotul de teste. Având în vedere aceste lucruri, ne opunem propunerii Ferrari privind desfăşurarea de teste înainte de Marele Premiu al Europei", se mai arată în comunicat. Regulamentul prevede că sunt interzise testele în timpul sezonului, însă Ferrari a cerut echipelor să aprobe o excepţie în cazul lui Schumacher, deoarece acesta nu a mai pilotat monopostul F60.