MENIU

Vremea se va răci în următoarele zile, iar în estul ţării vor reveni ninsorile

Foto: NewsIn

Ninsorile se întorc în partea de est a ţării. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat, iar precipitaţiile se vor trasforma în lapoviţă şi ninsoare. În majoritatea zonelor se va forma ceaţă la primele ore ale dimineaţii.

"De vineri, condiţiile sunt de ninsoare, se răceşte şi ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare. În partea de est a ţării, în Moldova, va ninge viscolit. Se va răci, dar nu vom avea nopţi geroase", a declarat meteorologul Elena Cordoneanu.

Astăzi, doar în Oltenia se mai aşteptă maxime de peste 6 grade, care pot urca până la 10 grade, aceasta fiind ultima regiune unde va ajunge aerul rece venit dinspre nord. Frigul se va simţi mai ales în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, unde nu se mai depăşesc 2-3 grade.

În unele zone vor fi şi maxime negative, de pildă la Suceava şi Bacău, minus 1 grad. Precipitaţiile persistă în centru, sud şi în est, dar se schimbă în lapoviţă şi ninsoare, cu excepţia Olteniei, unde temperaturile ridicate asigură o vreme ploioasă. La munte va continua să ningă.

Mai multe articole despre:
zăpadă vreme meteorologi temperaturi Ninsori