MENIU

Vremea este în răcire, iar precipitaţiile şi vântul se intensifică - VEZI PROGNOZA METEO

Foto: newscientist.com

Vremea frumoasă pare să nu mai răzbată dincolo de nori. Perioada care urmează aduce o răcire accentuată în toată ţara, maximele termometrelor scăzând cu câteva grade de la o zi la alta. Vântul se intensifică în unele regiuni şi nu vor fi nelipsite lapoviţa şi ninsoarea.

Astăzi, răcirea vremii se resimte în toate regiunile, temperaturile scad cu 3-4 grade faţă de ziua precedentă şi cerul este noros în toată ţara. Sunt şi precipitaţii, mixte, la nivel local, în nord-vestul, nordul şi centrul ţării, în timp ce în sud plouă izolat. La munte predomină ninsorile. Vântul are şi el intensificări în regiunile estice şi suflă de-a dreptul tare pe crestele montane. În aceste condiţii, maximele diurne sunt de 7 grade în Bucovina, la Suceava şi 13 la Focşani, Constanţa şi Călăraşi, ca şi la Arad. Cel mai cald rămâne în Oltenia, 15-17 grade.

Vineri este încă şi mai frig, mai ales în regiunile extracarpatice, unde ploile vor acoperi arii extinse. Nu vor mai fi valori peste 10 grade, iar în depresiuni şi nordul Moldovei abia dacă se mai ating 6-8 grade. Doar în zona Timişoarei mercurul mai atinge 13 grade.

Sâmbăta ne pregăteşte deja de iarnă, mai ales în nordul, centrul şi estul ţării, unde temperaturile vor fi între 5 şi cel mult 10 grade. Cel mai cald, dacă mai putem spune aşa, se aşteaptă să fie în Banat şi Oltenia, unde amiaza reuşeşte să adune 11-12 grade. Ploile se menţin în jumătatea de est a ţării, iar lapoviţa preferă depresiunile şi nordul Moldovei.

Intră pe vremea.realitatea.net şi vezi, în timp real, temperatura din oraşul tău