MENIU

Votul asupra moţiunii PNL privind acordul cu FMI urma să fie dat marţi

FOTO: tintapnl.com

Comitetul liderilor de grup ai Camerei Deputaţilor au decis, în cadrul şedinţei Biroului Permanent, ca votul exprimat asupra moţiunii PNL pentru publicarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional să se dea marţi, moţiunea luni fiind doar lecturată şi dezbătută.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus, în plenul Camerei, că liderii de grup au convenit ca moţiunea privind publicarea acordului cu FMI să fie lecturată şi dezbătută luni,  începând cu ora 19.30, iar votul asupra ei să fie exprimat marţi, de la 12.30, la începutul sesiunii de vot final.

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a declarat luni că, în urma discuţiilor avute în cadrul Consiliului Naţional Executiv, s-a decis ca moţiunea simplă a cărei principală solicitare este publicarea Acordului cu FMI să fie în continuare dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, datorită importanţei temei.

Potrivit lui Olteanu, în cadrul discuţiilor deputaţilor PNL s-a stabilit că, din punct de vedere al conţinutului, subiectele la care se referă moţiunea simplă sunt importante şi trebuie dezbătute în plen.

Senatul şi Camera Deputaţilor au dezbătut luni, în şedinţe separate, două moţiuni simple ale opoziţiei - una pe tema Acordului cu FMI şi cealaltă pe tema situaţiei din Armată. În cazul moţiunii simple în care se solicită publicarea Acordului cu FMI, situaţia este oarecum paradoxală, deoarece Fondul a făcut acest lucru săptămâna trecută.

Mai multe articole despre:
PNL Camera Deputaţilor FMI acord