MENIU

Vosganian: Ce nevoie avem de un minister al Tineretului? De ce să n-avem şi-un minister al doamnelor?

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian s-a adresat vineri studenţilor liberali participanţi la Şcoala de vară I.C. Brătianu în faţa cărora a criticat structura actualului aparat guvernamental, susţinând că anumite ministere, precum al Tineretului şi al Turismului, nu-şi justifică existenţa.

"Ce nevoie avem de Ministerul Tineretului? De ce să n-ai şi-un minister al doamnelor? Să nu spuneţi că doamnele au mai puţine probleme decât tinerii sau decât domnişoarele! De ce să n-avem un minister al vârstnicilor? Nu, pentru că tineretul se regăseşte în poziţiile fiecărui minister. Ministerul Tineretului şi al Turismului au fost construite în primul rând ca să răsplătească activitatea politică a unor persoane şi ca să fie folosite ca suport electoral pentru diverse persoane, cum ar fi pentru fata preşedintelui", a afirmat Vosganian.

"Se vede acum, ambele doamne ministre - una fostă, una aproape fostă - dau socoteală pentru acest lucru", a mai comentat vicepreşedintele PNL, pledând pentru reducerea numărului de ministere.

Pe de altă parte, Vosganian s-a referit şi la fosta guvernare şi la principiile liberale care au încercat să fie impuse. "Care a fost obiectivul nostru? Să ajuţi cât mai multe iniţiative să prindă contur şi să diminuezi cât se poate rolul statului", a susţinut el, adăugând că, după 2008, s-au ridicat bariere în calea circulaţiei afacerilor.

Din perspectiva lui Vosganian, guvernarea liberală a încercat să-i transforme pe cetăţeni în întreprinzători, inclusiv pe profesori, pensionari şi ofiţeri. "Noi am urmărit să transformăm în investitori, să facem din profesori, pensionari, ofiţeri oameni care să joace la bursă, să-şi implice banii şi să aibă un comportament economic. De asta am spus tot timpul, pensionarul nu trebuie să fie un beneficiar al sistemului de asigurări sociale, pentru că el de fapt e un investitor. Contribuţiile la asigurările sociale sunt nişte investiţii pe care fiecare salariat le face anual, şi el e acţionar, iar pensia să fie ca un fel de dividend prin asta, deci pensionarul nu e un asistat, ci un investitor", a mai comentat Vosganian.

Tinerii liberali l-au mai întrebat pe liderul PNL şi despre impunerea obligativităţii de a vota, însă Vosganian s-a declarat împotriva unei astfel de măsuri. În opinia sa, pentru combaterea absenteismului trebuie ca oamenii politici să-i convingă pe oameni că sunt capabili să facă ceea ce au promis. În schimb, legea, spune liberalul, trebuie să interzică posibilitatea de a se vota în altă localitate decât cea de reşedinţă.
Mai multe articole despre:
şcoală PNL liberali Varujan Vosganian minister