MENIU

Volumul Branding Romania, un punct de plecare pentru analiza brandului de ţară

Foto: REALITATEA.NET

Avem sau nu nevoie de un brand de ţară? Este bine că vorbim despre noi cu străinii sau mai bine despre Smashing Pumpkins? Au procedat bine autorităţile până acum în demersurile lor de a crea un brand de ţară? Ce ar trebui să facem de acum înainte? Toate acestea şi multe altele au fost discutate de cele două autoare ale cărţii Branding Romania, Alina Dolea şi Adriana Ţăruş, cu inivitaţii la lansarea de miercuri, de la Muzeul Ţăranului Român.

„Momentul pentru o carte care analizează lucid şi obiectiv cum s-a promovat şi se poate promova România nu putea fi mai oportun şi mai relevant. Ne confruntăm cu o criză economică, iar în aceste momente tulburi ţările trebuie să fie atente la vulerabilităţile lor economice şi să facă de uz de acel soft power pentru a-şi promova şi consolida imaginea. Concurenţa între ţări va fi tot mai acerbă”, a declarat, la lansare, autoarea Adriana Ţăruş.

Ambele autoare au spus că nu au vrut să dea o lecţie despre brand şi nici o culegere de bune prectici, ci propun un punct de vedere onest, realizat în urma unei analize atente a ceea ce s-a făcut timp de 20 de ani de la Revoluţia identitară şi politică a României.

Apărută în colecţia de Relaţii Publice internaţionale a Curtea Veche publishing, "Branding Romania" este prima carte dedicată campaniilor de promovare a imaginii ţării în străinătate. 

Alina Dolea este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice  din cadrul SNSPA şi PR Manager la Curtea veche Publishing, pentru care a obţinut Silver Award Excellence la Romanian PR Award 2008 (campania de comunicarea "Toată lumea vine la Pamuk").

Fost bursier ERASMUS la "Institute for Media and Communications Studies, Adriana Ţăruş este jurnalist în cadrul trustului Realitatea-Caţavencu şi autoarea cărţii "Peace PR-relaţiile publice în procesele de menţinere şi obţinere a păcii".  

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
brand de ţară