MENIU

Volei: Marea Britanie-România 0-3, în etapa a 7-a din Liga Europeană

Foto: NewsIn

Naţionala feminină de volei a României a învins astăzi, în deplasare, reprezentativa Marii Britanii, scor 3-0 (25-17, 25-13, 25-21) într-un meci din etapa a 7-a a Grupei B din Liga Europeană.

Aceasta este a doua victorie a României în faţa Marii Britanii, echipă pe care a învins-o şi sâmbătă, când s-a impus cu 3-1.

De asemenea, este al şaselea succes al tricolorelor din Grupa B a Ligii Europene, după ce până acum elevele lui Paul Bogdan mai obţinuseră următoarele rezultate: victorii cu Turcia, scor 3-2 şi 3-0, pe teren propriu, înfrângeri cu Franţa, scor 0-3 şi 1-3, în deplasare, victorii cu Marea Britanie, scor 3-0 şi 3-0, pe teren propriu, şi 3-1 în deplasare.

România va juca următoarele meciuri împotriva Franţei, la Constanţa, pe 20 şi 21 iunie şi în situaţia în care va învinge în ambele partide se va califica în Final Four-ul Ligii Europene.

România face parte din Grupa B a Ligii Europene, alături de Turcia, Franţa şi Marea Britanie, urmând ca în turneul Final Four să se califice o singură formaţie, deoarece Turcia este deja calificată, fiind ţara gazdă.

Final Four-ul Ligii Europeane se va disputa la 11 şi 12 iulie, la Kayseri (Turcia). Din Grupa A, vor ajunge la Final Four echipele care vor termina pe primele două locuri.