MENIU

Vladimir Voronin susţine că pregăteşte Partidul Comuniştilor pentru alegerile anticipate

Foto: georgeiosip.files.wordpress.com

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Ecoul Moscovei, că a ales să fie un simplu deputat în Parlament, pentru a putea pregăti Partidul Comuniştilor (PCRM) pentru alegerile parlamentare anticipate, relatează Unimedia.

"Pregătesc PCRM pentru alegeri anticipate! Nu vom vota candidatura Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova", a afirmat Vadimir Voronin, vineri, în interviul acordat postului Ecoul Moscovei.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova a mai declarat că a ales să fie un simplu deputat în Parlament, pentru a putea să se dedice în totalitate activităţii interne de partid şi în special pentru a putea pregăti PCRM de alegerile parlamentare anticipate.

"Îmi imaginez deja cum stau la o tribună în faţa a zeci de mii de oameni, pe care îi conving cu ce urmări grave s-ar putea confrunta Republica Moldova, dacă se va repeta rezultatul alegerilor din 29 iulie", a adăugat liderul comunist.

Întrebat dacă nu se teme că PCRM va obţine şi mai puţine voturi la alegerile anticipate, Vladimir Voronin a declarat: "Cei care se ocupă de politică nu lucrează după principiul: mă tem sau nu mă tem! De aceasta am şi spus că voi lucra foarte serios pentru consolidarea partidului şi a echipei noastre ca să putem explica alegătorilor ce a avut loc".

Vladimir Voronin şi-a prezentat, vineri, demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, într-un discurs ţinut la postul de televiziune Moldova 1, în care a vorbit despre realizările comuniştilor şi a promis să se întoarcă.

Potrivit Constituţiei, interimatul la conducerea ţării va fi asigurat de preşedintele Parlamentului, adică liberalul Mihai Ghimpu. Acesta a devenit preşedintele Republicii Moldova, însă comuniştii au precizat că vor sesiza Curtea Constituţională în legătură cu transferul ilegal al conducerii ţării.

Vladimir Voronin a deţinut funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din anul 2001, când PCRM a ajuns pentru prima dată la guvernare. Voronin a fost reales pentru un nou mandat după scrutinul din 2005, fiind votat atunci şi de către deputaţi din partidele de opoziţie.

Mai multe articole despre:
alegeri anticipate Vladimir Voronin PCRM